ΟΑΣΑ: Έρχονται αλλαγές στις συγκοινωνίες

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΟΑΣΑ, καθώς έξι γραμμές λεωφορείου καταργούνται.

ΟΑΣΑ: Έρχονται αλλαγές στις συγκοινωνίες

Καταργήσεις, συγχωνεύσεις, τροποποιήσεις, ενισχύσεις και διαχωρισμό γραμμών λεωφορείου στην Αττική περιλαμβάνουν οι πρώτες κινήσεις του ΟΑΣΑ.


Βασικός στόχος είναι η μετατροπή περισσότερων λεωφορειακών γραμμών σε τροφοδοτικές των μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη και τα μήκη των διαδρομών.


Η αναστολή λειτουργίας των πρώτων έξι γραμμών λεωφορείου και η μείωση του συγκοινωνιακού έργου εξυπηρετεί σε ένα βαθμό τις σημαντικές ελλείψεις σε λεωφορεία και προσωπικό, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι στις μεγάλες γραμμές θυσιάζονται δρομολόγια.


Παράλληλα, η διοχέτευση πιο πολλών επιβατών στα μέσα σταθερής τροχιάς αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερη πίεση στους δημοφιλείς σταθμούς τις ώρες αιχμής.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ethnos.gr στις αποφάσεις του ΟΑΣΑ επισημαίνεται πως οι αλλαγές στηρίζουν τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό του οργανισμού «ο οποίος έλαβε υπόψη του τα λειτουργικά στοιχεία των γραμμών που τροποποιούνται (διαδρομή, δρομολόγια, οχήματα, επιβατική κίνηση κ.λπ.), τους διαθέσιμους πόρους της ΟΣΥ Α.Ε. (οδηγοί και οχήματα), καθώς και την ανάγκη βέλτιστης αξιοποίησης αυτών».