Thomas Cook: Χάος στην Κρήτη - Στην Ελλάδα 50 χιλιάδες εγκλωβισμένοι τουρίστες

Τι θα γίνει με τους επισκέπτες που είναι προγραμματισμένο να έρθουν το επόμενο διάστημα - Το βίντεο για την Κω.

Thomas Cook: Χάος στην Κρήτη - Στην Ελλάδα 50 χιλιάδες εγκλωβισμένοι τουρίστες

Χαοτική είναι η κατάσταση σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook. Η κατάρρευση ενός από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία του κόσμου, προκαλεί προβλήματα και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, περίπου 50.000 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η χρεοκοπία της Thomas Cook δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν το ταξίδι για τον τελικό προορισμό τους μιας και τα εισιτήριά τους έχουν ακυρωθεί!

Κατέρρευσε η Thomas Cook- Στον αέρα 22.000 εργαζόμενοι, 600.000 ταξιδιώτες

Σύμφωνα με τον υπουργό, ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου οι εγκλωβισμένοι να επιστρέψουν στη χώρα τους μέσω της βρετανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία ασφαλίζει τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών των τουριστών της Thomas Cook. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο τουριστικό σποτ της Thomas Cook ήταν για την Κω!

Οι ξενοδόχοι της Κρήτης

Η Thomas Cook χρεοκόπησε τα ξημερώματα, όταν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα πακέτο διάσωσης ύψους 200 εκατ. λιρών από τους δανειστές της.

Στη χώρα μας, η χρεοκοπία της Thomas Cook προκαλεί τεράστια προβλήματα για τους ξενοδόχους κυρίως της Κρήτης.
Πέρα από τους εγκλωβισμένους πελάτες, υπάρχουν και οι επισκέπτες που είναι προγραμματισμένο να έρθουν το επόμενο διάστημα σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, πριν την κατάρρευση της εταιρείας ο κ. Χαλκιδαδάκης εκτιμούσε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στον τουρισμό.