Το ΕΚΑΒ απαντά σε ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο του Μαχαιρίτσα

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ απάντησε στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα τονίζοντας πως της καταλογίζονται ευθύνες αναίτια και βιαστικά. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή της.

Το ΕΚΑΒ απαντά σε ΠΟΕΔΗΝ για τον θάνατο του Μαχαιρίτσα

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωσή/καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ για έλλειψη ασθενοφόρων στην Μαγνησία με αφορμή το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: «Ο Μαχαιρίτσας θα ζούσε εάν...»

Συγκεκριμένα οι ιθύνοντες του ΕΚΑΒ ενημέρωσαν πως τους καταλογίζοναι ευθύνες αναίτια και βιαστικά. Επίσης καλό θα ήταν, πρώτα να βγουν τα ιατροδικαστικά αποτελέσματα για τα ακριβή αίτια θανάτου του καλλιτέχνη και μετά να κρίνει ο καθένας αν το ΕΚΑΒ θα προλάβαινε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο εγκαίρως, εφόσον υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΑΒ:

«Σύμφωνα με τα αρχεία που τηρεί το ΕΚΑΒ, το τηλεφωνικό του κέντρο στο Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της Δευτέρας (09/09/2019) για την περιοχή Πτελεός Μαγνησίας.

Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.

Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου.

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας