Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: «Ο Μαχαιρίτσας θα ζούσε εάν...»

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωση/καταγγελία αναφέρει πως αν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μπορεί να ζούσε τώρα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: «Ο Μαχαιρίτσας θα ζούσε εάν...»

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία με αφορμή το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ για το δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων- Δημόσιων Νοσοκομείων ανέφερε με ανακοίνωσή της πως το ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε για το περιστατικό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα άργησε χαρακτηριστικά να φτάσει στο σημείο, από το νοσοκομείο του Βόλου όπου βρισκόταν με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος για τον Έλληνα τραγουδιστή ενώ, αν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού θα έφτανε σίγουρα πολύ πιο γρήγορα στον Πτελεό Μαγνησίας όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ένας Τσιτσάνης στον καιρό μας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Παραμένουν ακάλυπτα από Ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας Νομού Μαγνησίας παρά τα πολλά τραγικά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό. Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης».

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η τελευταία του συναυλία (vid)

«Υπάρχουν 3 Ασθενοφόρα στη βάρδια στο ΕΚΑΒ Βόλου που δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες. Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας