Πώς επεστράφη στον Βαγγέλη Μαρινάκη το διαβατήριό του

Η απόφαση με την οποία ήρθη και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Πώς επεστράφη στον Βαγγέλη Μαρινάκη το διαβατήριό του

Με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας επέστρεψε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη το κατασχεμένο του διαβατήριο. Η απόφαση έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά την αφαίρεση του διαβατηρίου. Παράλληλα το ΣΤΕ ήρε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ταξίδεψε ήδη στο Κράσνονταρ όπου παρακολούθησε τον αγώνα του Ολυμπιακού.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος κι έτσι δεν επικύρωσε την εισαγγελική διάταξη με την οποία είχε αφαιρεθεί το διαβατήριο από τον κ. Μαρινάκη. Ακολούθησε αίτημα προς την Ελληνική Αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο. Το αίτημα φυσικά έγινε δεκτό.

Άνοιγμα έκπληξη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ύψους 1,5 δισ. δολαρίων

Το πρώτο βήμα ήταν η προσφυγή του κ. Μαρινάκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητούσε να κριθεί αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα, με το οποίο του κρατήθηκε το διαβατήριο μετά τη δίωξη για την υπόθεση του «Noor1».

Για το χρονικό διάστημα από τότε, μέχρι την επιστροφή του διαβατηρίου, ο κ. Μαρινάκης μπορούσε να ταξιδέψει μόνο προς χώρες Σένγκεν, κάνοντας χρήση της αστυνομικής ταυτότητας.