Νεκρός στο κελί του ο παιδόφιλος χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν (pic)

Ο πλούσιος χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί της φυλακής όπου κρατείτο ως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Νεκρός στο κελί του ο παιδόφιλος χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν (pic)

Τέλος στη ζωή του έδωσε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν (Jeffrey Epstein) , ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν (το 2008) για παιδεραστία και πρόσφατα είχε ξανασυλληφθεί με την κατηγορία ότι κακοποιούσε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικες κοπέλες στη Φλόριντα και στη Νέα Υόρκη.

Ο Επσταιν βρισκόταν αντιμέτωπος με της μέγιστη ποινή 45 ετών κάθειρξης ενώ μόλις πριν λίγες ώρες είχαν δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα της δικογραφίας εναντίον του, με σοκαριστικές λεπτομέρειες για την φύση της σεξουαλικής του ζωής.

O 66χρονος Έπσταϊν συνελήφθη στις 6 Ιουλίου μέσα στο διαμέρισμά του από πράκτορες του FBI. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο Έπσταϊν βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή του Lower Manhattan, το πρωί του Σαββάτου (στις 07:30 τοπική ώρα, 14:30 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Έπσταϊν απαγχονίσθηκε μέσα στο κελί του. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο 66χρονος είχε βρεθεί ξανά σχεδόν αναίσθητος στο κελί του, με τραύματα στον λαιμό και είχε τεθεί σε επιτήρηση για τον φόβο απόπειρας αυτοκτονίας.