Προσλήψεις 7000 ατόμων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Νέες θέσεις εργασίας σε Υγεία, αστυνομία, υπουργείο Οικονομικών και Βοήθεια στο σπίτι

Προσλήψεις 7000 ατόμων στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

Η νέα κυβέρνηση σχεδιάζει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο Ελληνικό Δημόσιο. Ωστόσο, πριν από αυτές, θα προχωρήσει στην επανεξέταση των κριτηρίων και τις μοριοδοτήσεις για τις προσλήψεις που πρόκειται να προχωρήσει. Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, η διαδικασία της επανεξέτασης αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από την αποστολή των προκηρύξεων στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Αναλυτικά όλες οι προσλήψεις, που πρόκειται να γίνουν στο Ελληνικό Δημόσιο:

Προσλήψεις στην αστυνομία
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί και θα δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα και με τα επίσημα χείλη μελών της κυβέρνησης, οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Από εκεί και πέρα, το ΦΕΚ με τα προσόντα των υποψηφίων έχει ήδη δημοσιοποιηθεί.

Προσλήψεις στην Υγεία
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσόντων αναμένεται να εκδώσει την προκήρυξη για την πρόσληψη 1.300 ατόμων στον τομέα της Υγείας, εντός του επόμενου μήνα (σ.σ. Σεπτεμβρίου). Όσον αφορά την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού, αυτή εγκρίθηκε και από τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Προσλήψεις στο υπουργείο Οικονομικών
Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσόντων αναμένεται να προχωρήσει σε προσλήψεις 100 ατόμων για την ΑΑΔΕ. Η ειδικότητα θα είναι μία και θα αφορά τους πτυχιούχους ΠΕ Πληροφορικής.

Προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να ενισχύσει τον τομέα της Υγείας και ανάμεσα σε αυτά είναι και το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Προσλήψεις στους δήμους της Ελλάδας
Εκατοντάδες προσλήψεις αναμένεται να γίνουν στους δήμους όλης της χώρας. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στις προσλήψεις 757 μόνιμων εργαζομένων σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ.