Σαλαριώτης: Σκέφτεται να επιστρέψει στην Αστυνομία

«Μου λείπει η δουλειά μου» δήλωσε ο Βασίλης Σαραλιώτης, λίγες μέρες μετά την αθώωση του από το Εφετείο για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σαλαριώτης: Σκέφτεται να επιστρέψει στην Αστυνομία

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή στην αστυνομία, του πρώην ειδικού φρουρού Βασίλη Σαραλιώτη, μετά την αθώωση του από το Εφετείο για εμπλοκή στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Μου λείπει η δουλειά μου», είπε ο ίδιος αποκλειστικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο δεύτερος πρώην ειδικός φρουρός που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λίγες ημέρες μετά την αθώωση του από το Εφετείο δηλώνει δικαιωμένος ενώ ίσως κάποια στιγμή εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην αστυνομία.

«Απλά έχω το δικαίωμα να το κάνω, ναι. Θέλω πρώτα να ηρεμήσω και μετά. Είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτώ κάτι. Επειδή ήθελα να μπω στην αστυνομία, μ΄ αρέσει. Οπότε μου λείπει, ναι. Ήταν η δουλειά που ήθελα να κάνω» λέει ο ίδιος και χαρακτηρίζει «ηθική δικαίωση» την απόφαση του δικαστηρίου.

Το απόσπασμα μετά το 30'38"

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Σαραλιώτη στο Σώμα

Ο 42χρονος αν και βρίσκεται εκτός φυλακής από το 2012, προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητά του, όπως λέει, καθώς ζει σε μια μικρή κοινωνία, όπως είναι η Δράμα. Η οικογένειά του ένιωσε ανακούφιση από την απόφαση. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στο Σώμα.

«Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και καταστεί αυτή η αθωωτική απόφαση αμετάκλητη, θα έχει τη δυνατότητα και να επιστρέψει στην υπηρεσία του και φυσικά να του καταβληθούν όλοι οι μισθοί που δεν του είχαν καταβληθεί λόγω της εκκρεμούς αυτής ποινικής διαδικασίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες είτε ένστολοι, είτε όχι, όταν αθωώνονται από την ποινική διαδικασία ανακτούν όλα τα δικαιώματα τους, είτε εργασιακά, είτε όχι» σημειώνει ο Γρηγόρης Γερακάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Πηγή: topontiki.gr