Ένοχος για την δολοφονία Γρηγορόπουλου ο Κορκονέας- Αθώος ο Σαραλιώτης

Ένοχος κρίθηκε ο Κορκονέας για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Παρόντες οι γονείς του ειδικού φρουρού αλλά όχι η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ένοχος για την δολοφονία Γρηγορόπουλου ο Κορκονέας- Αθώος ο Σαραλιώτης

Την ενοχή του Επαμεινώνδα Κορκονέα για την δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, αποφάσισε και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού και εν τη απουσία της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όπως το Πρωτόδικο Δικαστήριο και σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, που ήθελε μέτρα της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Αντίθετα, αθώος έλλειψη διπλού δόλου ο οποίος απαιτείται, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε ο «συνοδός» του, Βασίλης Σαραλιώτης, που βρισκόταν εκτός φυλακής με άδεια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιμένοντας τη σημερινή κρίση, προκειμένου να δει αν θα επιστρέψει στη φυλακή.

Σημειώνεται, ότι ο δεύτερος ειδικός φρουρός καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του Δευτεροβάθμιου, το οποίο τον έκρινε σήμερα αθώο.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής των κατηγορουμένων, αναμένεται η εισαγγελική πρόταση επί των ελαφρυντικών και της ποινής, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η τελική κρίση του δικαστηρίου, με τον Βασίλη Σαραλιώτη να έχει αποχωρήσει ήδη από την αίθουσα.

Η απόφαση επρόκειτο να ανακοινωθεί τον περασμένο μήνα, όμως ζητήθηκε νέα αναβολή από την πλευρά της υπεράσπισης, με τους συνηγόρους της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου να κάνουν λόγο για «προσχηματική αναβολή» προκειμένου να ενταχθεί η απόφαση στο καθεστώς του νέου Ποινικού Κώδικα. Υπενθυμίζεται, ότι στο νέο Κώδικα εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, προβλέπεται διαζευκτικά και ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.

Τέλος να υπενθυμίσουμε, πως ο Επ. Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο κατά πλειοψηφία (4-3) για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, μετατρέποντας τότε προς το αυστηρότερο την κατηγορία, καθώς αρχικά τον βάραινε η ίδια πράξη, με ενδεχόμενο δόλο.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας