Πρωτοσέλιδοι στη Hurriyet οι φίλοι του Ολυμπιακού

Μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί από την κίνηση των φίλων του Ολυμπιακού να υψώσουν τη γαλανόλευκη στη βραχονησίδα «Ανθρωποφάς».

Πρωτοσέλιδοι στη Hurriyet οι φίλοι του Ολυμπιακού

Την περασμένη Παρασκευή τέσσερις νεαροί εκ των οποίων οι τρεις φορούσαν μπλούζες του Ολυμπιακού πήγαν στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος, η οποία ανήκει στο σύμπλεγμα των Φούρνων Ικαρίας και ύψωσαν την ελληνική σημαία. Η πρωτοβουλία των τεσσάρων νεαρών προκάλεσε την αντίδραση της τουρκικής πλευράς. Η κίνηση τους να υψώσουν την ελληνική σημαία έγινε πρώτο θέμα στην μεγάλη τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Στο δημοσίευμα τους οι Τούρκοι αναφέρουν πως οι αρχές της χώρας τους αντιλήφθηκαν το περιστατικό και ενημέρωσαν την ελληνική πλευρά ζητώντας να κατέβει η ελληνική σημαία. Όπως αναφέρει η Hurriyet από την ελληνική πλευρά δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση και έτσι άνδρες των υποβρύχιων καταστροφών της Τουρκίας πήγαν στο σημείο και κατέβασαν την ελληνική σημαία. Στο κείμενο της η Hurriyet αναφέρει ονομαστικά τη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος.

Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας samostimes.gr, Μιχάλης Σβαρνιάς επιχείρησε να προσεγγίσει τη βραχονησίδα και σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είπε: «Σε απόσταση 500 μέτρων από τις βραχονησίδες, μας αντιλήφθηκαν δύο σκάφη του λιμενικού, μας προσέγγισαν, μας ζήτησαν να κατεβάσουμε ταχύτητα για να συνεννοηθούμε, και μας ρώτησαν ποιοι είμαστε… Είπαμε ότι κατευθυνόμαστε στις βραχονησίδες για βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση, αλλά όχι για να κατέβουμε σε αυτές. Μας ζήτησαν ευγενικά να αποχωρήσουμε από την περιοχή και ότι αυτό δεν επιτρέπεται». Σε ερώτηση που του έγινε για το αν διακρίνονται οι σημαίες στον ιστό τους ο Μιχάλης Σβαρνιάς τόνισε πως στον Μεγάλο Ανθρωποφά η σημαία υπήρχε κανονικά, ενώ στον μικρό δεν μπορούσε να διακρίνει αν όντως ήταν στη θέση της.

Το θέμα, πάντως, πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις, αφού ακολούθησαν δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος έκανε λόγο για αμφισβητούμενη νησίδα και από την οποία η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε την ελληνική σημαία. Να αναφέρουμε πως η ιστοσελίδα samostimes.gr παρουσίασε φωτογραφίες από τη βραχονησίδα στην οποία φαίνεται η περιβόητη βραχονησίδα με την ελληνική σημαία.

Το βίντεο που ανάρτησε ο Μιχάλης Σβαρνιάς...