Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Kevin Spacey περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Κατηγορίες που ο ίδιος ο ηθοποιός είχε αρνηθεί.

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του Kevin Spacey περί σεξουαλικής παρενόχλησης

Την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, αποσύρθηκαν επίσημα οι κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης κατά του ηθοποιού Kevin Spacey.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2016 ο πρωταγωνιστής του «House of Cards» προσπάθησε να «μεθύσει» νεαρό άνδρα σε μπαρ στην περιοχή Nantucket, της Μασαχουσέτης και στη συνέχεια προέβη σε άσεμνες χειρονομίες.

Τρία χρόνια αργότερα οι κατηγορίες αυτές αποσύρονται.

Αρχικά, μέσα στον Ιούλιο, ο νεαρός άνδρας αρνήθηκε να καταθέσει διότι δεν είχε στην κατοχή του πια ένα στοιχείο που η υπεράσπιση θεωρεί ότι μπορεί να αποδείξει την αθωότητα του ηθοποιού. Ο λόγος για ένα τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε εκείνο το βράδυ και που σήμερα το έχει χάσει. Στο κινητό υπήρχαν σύμφωνα με τα λεγόμενα του μηνύματα που επιβεβαίωναν τις κατηγορίες ωστόσο εφόσον το τηλέφωνο αυτό δεν υπάρχει, δεν υπάρχουν και αποδεικτικές πληροφορίες για να βασιστούν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο λόγος απόσυρσης των κατηγοριών είναι η μη διαθεσιμότητα του καταγγέλοντος μάρτυρα.

Το θύμα, ανακάλεσε την 5η τροποποίηση του Αμερικανικού Συντάγματος για τα δικαιώματα που απορρέουν από το άρθρο περί μη αυτοενοχοποίησης.

Ο δικηγόρος του θύματος δήλωσε πως ο πελάτης του έχει δείξει τεράστιο κουράγιο και δύναμη κάτω από μια τόσο δύσκολη κατάσταση. Στον αντίποδα, ο Kevin Spacey ζητά συγγνώμη για οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά είχε, χωρίς όμως να θυμάται τίποτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός κατηγορείται για παρόμοιες συμπεριφορές, ωστόσο αυτή ήταν η μοναδική που θεωρήθηκε ως «ποινική υπόθεση».