Ιταλία: Αντί για κάρτες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ελέγχονται με βάση το δαχτυλικό τους αποτύπωμα

Φαίνεται πως δεν είμαστε η μοναδική χώρα με προβλήματα στον δημόσιο τομέα.

Ιταλία: Αντί για κάρτες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ελέγχονται με βάση το δαχτυλικό τους αποτύπωμα

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η γειτονική χώρα προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στους «λουφαδόρους» υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών τους.

Μέχρι σήμερα, όπως σε πολλές χώρες του κόσμου, οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ιταλία χτυπούσαν κάρτα όταν έφταναν και όταν έφευγαν από τη δουλειά τους. Ναι, απόλυτα φυσιολογικό μέτρο για να «ελέγχονται» από τον εργοδότη τους.

Το θέμα είναι πως οι Ιταλοί είχαν δημιουργήσει μια πατέντα κατά την οποία κάποιος υπάλληλος έλειπε, κάνοντας π.χ. ανενόχλητος διακοπές και ένας συνάδελφος του θα χτυπούσε την κάρτα του απόντος έτσι ώστε να φαίνεται πως είναι εκεί και δουλεύει.

Η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη όπως όλα δείχνουν είναι μεγάλες αρετές στην Ιταλία.

Οι «λουφαδόροι» λοιπόν όλο και αυξάνονταν, γι αυτό και η Ιταλική Κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει κάποια δραστικά μέσα! η Υπουργός Δημοσίας Διοίκησης, Τζούλια Μποντζόρνο, βρήκε τον τρόπο να βάλει τέλος στις διάφορες άσκοπες απουσίες.

Ποιος είναι αυτός; Ο κάθε υπάλληλος, κατά την έναρξη και το τέλος των εργασιακών του ωρών, θα τοποθετεί το δάχτυλο του σε ένα μηχάνημα και το δαχτυλικό του αποτύπωμα θα γίνει η νέα κάρτα που θα πρέπει να «χτυπήσει».

Η ίδια η Υπουργός δήλωσε πως αυτή η ιδέα είναι μια αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης των απουσιών που μέχρι σήμερα ήταν υπέρ αρκετές. Το φαινόμενο αυτό, που είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στη γειτονική χώρα, θα καταπολεμηθεί με το δαχτυλικό αποτύπωμα και τη παρακολούθηση μέσω βίντεο. «Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης», επιβεβαίωσε η κα. Μποντζόρνο.

Μόνο «πρόβλημα» στα σχέδια τους η επιτροπή προσωπικών δεδομένων. Έχουν ήδη διαβιβάσει τον κανονισμό στην επιτροπή και περιμένουν να δουν αν μπορεί να σταθεί μέσα στους νόμους του συντάγματος τους και έπειτα θα τον καταθέσουν για να λάβουν την τελική έγκριση.