Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα του θρυλικού Αμερικανού σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα του θρυλικού Αμερικανού σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Δεκάδες αναμνηστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ δημοπρατήθηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Τη δημοπρασία διεξήγαγε ο πρώην βοηθός και για χρόνια φίλος του σκηνοθέτη, Εμίλιο Ντ' Αλεσάντρο.

Την επίσημη λίστα της δημοπρασίας δημοσίευσε ο ιταλικός ιστότοπος Aste Bolaffi. Η λίστα της δημοπρασίας περιελάμβανε αντικείμενα όπως το σακάκι που φορούσε ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Η λάμψη», το οποίο σχεδιάστηκε από τη βραβευμένη με Όσκαρ, Μιλένα Κανονέρο, πάνω σε μία ιδέα του Νίκολσον.

Η σχεδιάστρια δημιούργησε αρκετά αντίγραφα από το σακάκι για τα γυρίσματα της ταινίας. Σύμφωνα όμως με τον κατάλογο το σακάκι που δημοπρατήθηκε είναι αυτό που φορούσε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Οι λάτρεις της ταινίας του Κιούμπρικ είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και μία σπάνια κόπια της, η οποία περιέχει μία σκηνή που κόπηκε στο μοντάζ και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Άλλα αντικείμενα που δημοπρατήθηκαν ήταν διαφημιστικές αφίσες για την ταινία «Το κουρδιστό πορτοκάλι», η κλακέτα που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Μάτια ερμητικά κλειστά» καθώς και τσάντες ταξιδιού που χρησιμοποιούσε ο Κιούμπρικ στα ταξίδια του.

Η «Λάμψη» παραμένει πάντοτε -εκτός από μία πολύ τρομακτική ταινία- μία από τις καλύτερες μεταφορές best-seller του Στίβεν Κινγκ στο σινεμά, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα, ένα εξαίσιο δείγμα ψυχολογικού τρόμου που έμελλε να γίνει κλασικό - περισσότερο κι από το μανιασμένο πρόσωπο του Τζακ Νίκολσον στη διάσημη σκηνή με το τσεκούρι.

Πηγή: www.naftemporiki.gr