Ελεύθερη η... καπετάνισσα, Καρόλα Ρακέτε

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι δεν παραβίασε κανέναν νόμο και επισήμανε ότι ανταποκρίθηκε στο καθήκον της να προστατεύει ανθρώπινες ζωές.

Ελεύθερη η... καπετάνισσα, Καρόλα Ρακέτε

Το δικαστήριο της Σικελίας που εξέτασε την υπόθεση της Καρόλα Ρακέτε αποφάσισε σήμερα να άρει την εντολή κατ’ οίκον περιορισμού που της είχε επιβληθεί. Πρόκειται για την πλοίαρχο του Sea-Watch 3. Αψήφησε το ιταλικό Λιμενικό και έδεσε στη Λαμπεντούζα.

Η δικαστίνα Αλεσάντρα Βέλα απεφάνθη ότι η Ρακέτε δεν παραβίασε κανέναν νόμο. Επισήμανε ότι ανταποκρίθηκε στο καθήκον της να προστατεύει ανθρώπινες ζωές.

Η πλοίαρχος του Sea-Watch 3 συνελήφθη διότι μετέφερε δεκάδες Αφρικανούς μετανάστες στην Ιταλία.

Να είχαμε κι άλλους Πεπ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απάντησε πως ήλπιζε για μια σκληρότερη απάντηση από το δικαστικό σύστημα της χώρας του. Υποσχέθηκε, ωστόσο, ότι θα απελάσει όσο το δυνατόν συντομότερα την 31χρονη Γερμανίδα πλοίαρχο.

Το κατηγορητήριο που βαραίνει την πλοίαρχο είναι ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές τεσσάρων αστυνομικών που επέβαιναν σε ένα πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής. Αψήφησε τις εντολές του πολεμικού ναυτικού και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζας με το πλοίο της ΜΚΟ Sea-Watch.