Τραγωδία στη Μαδαγασκάρη: τουλάχιστον 16 νεκροί

Έξω από το εθνικό στάδιο του Ανταναναρίβο, της πρωτεύουσας της Μαδαγασκάρης, όταν ποδοπατήθηκαν στον συνωστισμό για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της χώρας. 

Τραγωδία στη Μαδαγασκάρη: τουλάχιστον 16 νεκροί

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα έξω από το εθνικό στάδιο του Ανταναναρίβο, της πρωτεύουσας της Μαδαγασκάρης, όταν ποδοπατήθηκαν στον συνωστισμό για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της χώρας.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τα πτώματα 16 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και τρία παιδιά, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου HJRA. Λίγο νωρίτερα, ο διευθυντής του νοσοκομείου, καθηγητής Αλίσον Ολίβα Ρακότο, είχε κάνει λόγο για 15 νεκρούς και 80 τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα έξω από το στάδιο Μαχαμασίνα, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες άνθρωποι για να παρακολουθήσουν μια συναυλία, μετά τη στρατιωτική παρέλαση. Όταν ολοκληρώθηκε η παρέλαση, οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας άνοιξαν τις πύλες ώστε να μπορέσουν να βγουν οι θεατές από τον χώρο, προκαλώντας όμως έτσι την κίνηση του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί απ' έξω και ήθελε να μπει μέσα.

Οι υπεύθυνοι έκλεισαν αμέσως τις πύλες και μπλόκαραν το πλήθος, με αποτέλεσμα δεκάδες να ποδοπατηθούν και να τραυματιστούν.

Πέρσι τον Σεπτέμβριο, κάτω από παρόμοιες συνθήκες στην είσοδο του ίδιου σταδίου όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Μαδαγασκάρης και Σενεγάλης, είχε σκοτωθεί ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι 30. Ακριβώς πριν από τρία χρόνια, μια αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την εθνική εορτή της χώρας, επίσης στο στάδιο Μαχαμασίνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 100.