Κοσμοσυρροή στην κηδεία του Φράνκο Τζεφιρέλι (pics)

Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στη Φλωρεντία για να πει ένα «τελευταίο αντίο» στον μεγάλο καλλιτέχνη.

Κοσμοσυρροή στην κηδεία του Φράνκο Τζεφιρέλι (pics)

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 ανακοινώθηκε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του «μαέστρο» Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο κόσμος συγκλονισμένος από το τραγικό νέο, έσπευσε στη Φλωρεντία, τη γενέτειρά του, για να τον αποχαιρετήσει.

Περίπου 1.500 άτομα παρευρέθηκαν εχθές στον καθεδρικό ναό της Φλωρεντίας, «Ντουόμο», όπου έλαβε χώρα η κηδεία του μοναδικού καλλιτέχνη. Πολλοί περισσότεροι στέκονταν με δέος περιμετρικά του ναού προκειμένου να παρακολουθήσουν το φέρετρο που κείτεται ο Τζεφιρέλι, που θα περνούσε από μπροστά τους σε μια συγκλονιστική τελετή.

Μέσα στου παρευρισκόμενους οι δύο γιοί του Λουτσιάνο και Πίπο, ο Υπουργός Πολιτισμού Αλμπέρτο Μπονισόλι και ο δήμαρχος της Τοσκανικής πρωτεύουσας Ντάριο Ναρντέλα.

Ο ίδιος σε ομιλία του προς τιμήν του αποθανόντος υποστήριξε πως ο Φράνκο Τζεφιρέλι δεν ήταν μόνο ένας καλλιτέχνης αλλά μια ιδιοφυΐα και πως εκπροσώπησε τη Φλωρεντία στον κόσμο, αλλά και τον κόσμο στη Φλωρεντία. Έκλεισε τον λόγο του με την φράση: «Αγαπούσε αυτή την πόλη», κάνοντας ντόπιους και τουρίστες να συγκινηθούν.