Γιατί έτρεμε η Μέρκελ - Η ανάλυση των γιατρών για την υγεία της - Δείτε το βίντεο

Η εξήγηση του αναπληρωτή επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αμβούργου

Γιατί έτρεμε η Μέρκελ - Η ανάλυση των γιατρών για την υγεία της - Δείτε το βίντεο

Η Άνγκελα Μέρκελ έτρεμε στη διάρκεια της επίσημης συνάντησης με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε σημείο που προκάλεσε ανησυχία ακόμα και σε γιατρούς.

Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα εμφανές στη διάρκεια της ανάκρουσης του γερμανικού ύμνου. Η καγκελάριος ήταν αρχικά με τα χέρια της σταυρωμένα μπροστά της, όμως στη συνέχεια ήταν σαφές ότι τα άφησε να πέσουν. Αδιάψευστος μάρτυρας το παρακάτω βίντεο:

Λίγο αργότερα η ίδια, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε γελώντας: «Στο μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά».

Εκείνη την ώρα στο Βερολίνο η θερμοκρασία άγγιζε τους 30 βαθμούς Κελσίου. Για το θέμα ρωτήθηκε από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος επειγόντων περιστατικών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Αμβούργου, Αλεξάντερ Σουλτζ.

Ο κ. Σουλτζ είπε πως η εικόνα της Ανγκελα Μέρκελ δεν είναι ανησυχητική από ιατρικής άποψης. Τόνισε ότι πιθανόν να βίωσε ένα σύντομο πρόβλημα με το κυκλοφορικό που ίσως οφείλεται στην ελλιπή ενυδάτωση του οργανισμού.

Βέβαια, ο κ. Σουλτζ επισήμανε πως δεν είναι αρμόδιος να κάνει διάγνωση από μακριά και πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα της καγκελαρίου να επιλέξει τον γιατρό που θα την εξετάσει και θα ορίσει τη θεραπεία που αρμόζει στην κατάστασή της.