Παναγία των Παρισίων: Ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της μετά την καταστροφή

Το Σάββατο 15/6 θα τελεστεί σε γειτονικό παρεκκλήσι της Παναγίας των Παρισίων λειτουργία, την οποία θα παρακολουθήσουν περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Παναγία των Παρισίων: Ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της μετά την καταστροφή

Ακριβώς δύο μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην οροφή του καθεδρικού ναού, η Παναγία των Παρισίων ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της στο κοινό, με την τέλεση λειτουργίας το Σάββατο 15/6, όπως ανακοίνωσε η επισκοπή του Παρισιού.

Την λειτουργία θα τελέσει ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Μισέλ Οπετί, σε γειτονικό παρεκκλήσι, ενώ το «παρών» θα δώσουν περιορισμένος αριθμός ατόμων, για λόγους ασφαλείας.

Μόλις 20 άτομα, συμπεριλαμβανομένων ιερέων του καθεδρικού ναού, αναμένεται να παρευρεθούν στη λειτουργία, η οποία θα μεταδοθεί από τηλεοπτικό σταθμό.

Η ημερομηνία δεν επιλέχτηκε τυχαία, καθώς μία ημέρα μετά είναι η είναι η επέτειος του καθαγιασμού της Αγίας Τράπεζας του ναού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου.

«Η πρώτη λειτουργία μετά την πυρκαγιά θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα. «Ο αριθμός των ανθρώπων που θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στον καθεδρικό ναό, είναι πολύ περιορισμένος. Όλοι θα φορούν κράνη. Δεν θα υπάρξουν δημοσιογράφοι μέσα στον ναό, μόνο ένα τηλεοπτικό δίκτυο», ξεκαθάρισε ο εφημέριος αρχιεπισκοπής του Παρισιού, Φιλίπ Μαρσέλ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία λειτουργία μπροστά στο ναό, η οποία θα είναι ανοιχτή για όλους.