Τα διαμάντια του Νάτχο και ο ρόλος του Πάρντο στη σύλληψη της συμμορίας

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σπείρα που λήστευε τα σπίτια των παικτών του Ολυμπιακού-και όχι μόνο- έρχονται στο φως από τη δικογραφία της υπόθεσης.

Τα διαμάντια του Νάτχο και ο ρόλος του Πάρντο στη σύλληψη της συμμορίας

Από τη δικογραφία, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Έθνος, αποκαλύπτεται η δράση της σπείρας που λήστεψε 33 σπίτια στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βάρης, της Βούλας, της Βουλιαγµένης, του Ελληνικού και του Κορωπίου.

Θύματά της ήταν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Οµάρ Ελαµπντελαουί, Παπέ Αµπού Σισέ, Ζοζέ Σα, Μπίρµπας Νάτχο, Τόµας Ναουέλ, Σέρχιο Αραούχο, Οτζίτζα Οφόε και Μεχντί Καρσελά.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής έφτασε στα ίχνη της συµµορίας από μια παρατήρηση του Φελίπε Πάρντο. Το μεσημέρι της 22ας Νοεµβρίου 2018 στη Γλυφάδα ο Πάρντο παρατήρησε ότι ένα λευκό αυτοκίνητο είχε γίνει η «σκιά» του. Ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας έψαξαν το αυτοκίνητο του προσαχθέντος και διαπίστωσαν ότι έχει µισθωθεί από εταιρεία ενοικιάσεως οχηµάτων. Αυτό που τους έκανε εντύπωση ήταν ότι µόλις µία ηµέρα µετά την προσαγωγή του υπόπτου, το αυτοκίνητο επεστράφη στην εταιρεία, προφανώς διότι είχε «καεί» επιχειρησιακά...

Δέκα μέρες νωρίτερα η σπείρα είχε «χτυπήσει» το σπίτι του Μπίµπρας Νάτχο στη Βάρη. Όπως κατέθεσε στην Αστυνοµία ο Ισραηλινός «άγνωστος ή άγνωστοι µπήκαν στη διώροφη µονοκατοικία µου, ενώ απουσιάζαµε. Παραβίασαν το παράθυρο του µπάνιου, το οποίο ήταν σε ανάκληση και βρίσκεται στο ισόγειο της οικίας και αφού ερεύνησαν τους χώρους πήραν από το υπνοδωµάτιο αντικείµενα αξίας». Μεταξύ άλλων κλάπηκαν τέσσερα λευκόχρυσα δαχτυλίδια µε διαµάντια.

Σύµφωνα µε τη δικογραφία, η σπείρα παρακολουθούσε τους ποδοσφαιριστές του Ολυµπιακού στο προπονητικό κέντρο στου Ρέντη, απ’ όπου τους ακολουθούσαν µε αυτοκίνητα για να εντοπίσουν πού βρίσκεται το σπίτι τους. Εδώ και µήνες, ωστόσο, οι αθλητές των «ερυθρολεύκων» είχαν θορυβηθεί, ενώ η ΠΑΕ είχε φροντίσει να πάρει πρόσθετα µέτρα ασφαλείας.