Απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα: Eπ' αόριστον από σήμερα

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει καλέσει τον κλάδο σε έκτακτη συνάντηση, για την Τρίτη 11 Ιουνίου

Απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα: Eπ' αόριστον από σήμερα

Απεργία στα Διαγνωστικά Κέντρα που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν επ' αόριστων απεργία από σήμερα Δευτέρα (10/6/2019).

Για να αναστείλει την απεργία, ο κλάδος υποστήριξε ότι πρέπει να βρεθούν 55 εκατομμύρια ευρώ. Οι εκπρόσωποι των εργαστηρίων εξήγησαν ότι οι ζημίες που καταγράφονται σε όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής κυμαίνονται από 20% έως 70%. Ξεπερνούν πλέον το 45% μεσοσταθμικά. Μάλιστα, όπως τονίζουν, το clawback αντί να μειώνεται αυξάνεται διαρκώς – από 11% το 2016, σε 17% το 2017 και 24% το 2018.

ΑΠΕΡΓΙΑ: Επιμένουν σε αποχή διαρκείας τα διαγνωστικά κέντρα

Στη συνάντηση κατηγόρησαν το υπουργείο Υγείας ότι προσθέτει νέες πανάκριβες διαγνωστικές εξετάσεις στη λίστα όσων αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα δεν αυξάνει αντίστοιχα τον κλειστό προϋπολογισμό (370 εκατομμύρια ευρώ ετησίως) γι’ αυτές τις εξετάσεις. Παράλληλα καταργεί τελείως σε πολλές κατηγορίες ασθενών τη μικρή συμμετοχή του 15% που είχαν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Καλούνται πλέον να την καλύψουν τα διαγνωστικά κέντρα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έχει καλέσει τον κλάδο σε έκτακτη συνάντηση, για την Τρίτη 11 Ιουνίου. Θα προσπαθήσει να επιτύχει την αναστολή της απεργίας, η οποία εκτιμάται ότι θα πλήξει προεκλογικά την κυβέρνηση.

Το υπουργείο Υγείας διαμηνύει ότι έχει βρεθεί μέρος του επιπλέον χρηματικού ποσού των 55 εκατ. ευρώ.