«Βόμβα» από την Lockheed: Κανένα πρόβλημα, θα πουλήσουμε τα τουρκικά F-35 σε άλλες χώρες

Καμία ανησυχία για το μέλλον των 100 F-35 που έχει παραγγείλει η Τουρκία: αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Lockheed, η εταιρεία που κατασκευάζει τα πανίσχυρα μαχητικά, καθώς πλέον το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η πώλησή τους στην Τουρκία γίνεται όλο και πιο πιθανό.

«Βόμβα» από την Lockheed: Κανένα πρόβλημα, θα πουλήσουμε τα τουρκικά F-35 σε άλλες χώρες

Καθώς οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι αν η Τουρκία προχωρήσει στην παραλαβή του ρωσικού οπλικού συστήματος S-400 θα της επιβάλλουν κυρώσεις, η CEO της Lockheed Μέριλιν Χιούσον έστειλε καθησυχαστικό μήνυμα στους επενδυτές, λέγοντας ότι ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενες χώρες.

Για την ώρα, η Τουρκία έχει παραλάβει τέσσερα F-35, τα οποία, ωστόσο παραμένουν σε αμερικανικό έδαφος για να εκπαιδευτούν οι πιλότοι και ο προγραμματισμός προβλέπει την παράδοση 8 μαχητικών ανά έτος. Η Χιούσον ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα αν υπάρξουν κυρώσεις. Ήδη υπάρχουν χώρες που ζητούν να πάρουν την παραγωγή».

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Ιαπωνία και η Πολωνία είναι οι επικρατέστερες χώρες, αν η Τουρκία βγει εκτός προγράμματος, ενώ σύμφωνα με το Reuters το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων.

topontiki.gr