Εκλογές 2019: Ολυμπιακοί στον Πειραιά, Παναθηναϊκοί στην Αθήνα, Δομάζου και Νικοπολίδης (pics)

Στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά και της Αθήνας κυριάρχησαν οι Ολυμπιακοί και οι Παναθηναϊκοί αντίστοιχα. 

Εκλογές 2019: Ολυμπιακοί στον Πειραιά, Παναθηναϊκοί στην Αθήνα, Δομάζου και Νικοπολίδης (pics)

Στον Πειραιά ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη αναδείχθηκε νικητής την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 45.3% και εξέλεξε 22 δημοτικούς συμβούλους.

Στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης συγκέντρωσε το 42.6% των ψήφων που του δίνουν 21 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.

Στον Πειραιά

Με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη εξελέγησαν αρκετοί υποψήφιοι που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τον Ολυμπιακό. Και πρώτα ο ίδιος ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιάννης Μώραλης, που είναι πρόεδρος της ΠΑΕ.

Μαζί του, με διαφορά πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ισχυρός άνδρας και χρηματοδότης του Ολυμπιακού- όχι μόνο της ΠΑΕ.

Κι ακόμη ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, Αντώνης Νικοπολίδης και η Ειρήνη Νταϊφά, κόρη του εμβληματικού προέδρου της ΠΑΕ, Σταύρου Νταϊφά.

Αναλυτικά τα βιογραφικά τους:

Ο Γιάννης Μώραλης είναι δήμαρχος Πειραιά από το Σεπτέμβριο του 2014 και πρόεδρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Γεννήθηκε το 1968 και φοίτησε στο οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Γιος του αείμνηστου Υπουργού Πέτρου Μώραλη είχε πάντα ενδιαφέρον για τα κοινά και την πολιτική χωρίς όμως να έχει ενταχθεί ενεργά σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Εργάζεται από 22 ετών.

Για περισσότερα από 20 χρόνια δραστηριοποιείται στον Πειραιά, τόσο ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του αθλητικού Marketing και της επικοινωνίας, όσο και ως στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχοντας αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης.

Tο 2011 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ.

Το 2012 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Super League όπου και παρέμεινε μέχρι την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα.

Είναι παντρεμένος με τη Βάλια Κυριαζή και έχουν δύο παιδιά.

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι γεννημένος το 1967 στο Πασαλιμάνι, γιος του κρητικού πολιτικού, εφοπλιστή και ιστορικού στελέχους του Ολυμπιακού, Μιλτιάδη Μαρινάκη, και της Ειρήνης Καρακατσάνη, που έλκει την καταγωγή από τον Πόντο και την ιστορική Οικογένεια Υψηλάντη.

Φοίτησε στα δημόσια σχολεία του Πειραιά και στο πανεπιστήμιο του Watford της Μεγάλης Βρετανίας. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων.

Από το καλοκαίρι του 2010 ηγείται του Ολυμπιακού έχοντας κατακτήσει επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, όπως και την πιο υψηλή θέση της ιστορίας του στην Ευρώπη (21η).

Ιδρυτής και Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corporation συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους εφοπλιστές διεθνώς. Aπό το 2010 κατατάσσεται ετησιως από την πλέον έγκυρη παγκοσμίως ναυτιλιακή εφημερίδα, την Lloyd's List, στις 100 σημαντικότερες Προσωπικότητες της Παγκόσμιας Ναυτιλίας. Το 2017 ψηφίστηκε και αναδείχθηκε από την Lloyd’s List Greek Shipping Awards ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία».

Η αγάπη και το ενδιαφέρον για την γενέτειρα πόλη του και τα κοινά τον οδήγησαν το 2014 μαζί με μια ομάδα με ίδιο όραμα στη δημιουργία του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Ο κόσμος του Πειραιά τίμησε με την ψήφο του τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και προσωπικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον οποίο και ανέδειξε πρώτο δημοτικό σύμβουλο με ιστορικό ρεκόρ ψήφων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναπτύσσει ένα ευρύτατο κοινωνικό έργο στην Ελλάδα και διεθνώς με τη Unicef και άλλες πρωτοβουλίες, καθώς και πολλαπλές φιλανθρωπικές δράσεις στην πόλη του Πειραιά, όπου έχει χρηματοδοτήσει πολύ σημαντικά έργα υποδομής.


Ο Αντώνης Νικοπολίδης γεννήθηκε στη Βίγλα Άρτας στις 14 Ιανουαρίου 1971. Ως τερματοφύλακας έχει κατακτήσει 1 Ευρωπαϊκό, 11 Πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ.

Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος του ΠΣΑΠ.

Είναι προπονητής της Εθνικής Ελπίδων (U21), καθώς και Πρεσβευτής της UEFA στο Euro του 2020.

Το πρώτο του βιβλίο φέρει τον τίτλο “Ο αγώνας της ζωής μου”.

Είναι παντρεμένος με την πρώην διεθνή μπασκετμπολίστρια Βάσω Στασινού και έχουν 3 παιδιά τον Γιάννη, τον Γιώργο και τη Μαριτίνα.

Η Ειρήνη Νταΐφά, κόρη των αείμνστων Ελένης και Σταύρου Νταΐφά, γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνιολογία στην Ελλάδα και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Μεγάλη Βρετανία.

Έχει αναλάβει την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση «STAVROS DAIFAS MARITIME CORPORATION S.A.» της οποίας είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος.

Η σχέση της με τον Πειραιά ξεκινάει καταρχάς από την αγάπη της για την ίδια την Πόλη.

Το 2014 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά και κατέλαβε την θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου στον τομέα Πολιτισμού της Πόλης, ενώ παράλληλα, είναι και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Π.Α.Ν. (Οργανισμός Πολιτισμού & Αθλητισμού Νέων) του Δήμου Πειραιά.

Το 2016 εξελέγη Πρόεδρος της ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ- γεγονός που φέρνει για πρώτη φορά στα χρονικά της Λέσχης, γυναίκα σε αυτή τη θέση.

Σήμερα, συμμετέχει ενεργά σε 40 περίπου σωματεία και ιδρύματα. Μεταξύ άλλων, είναι Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. της “HELMEPA” (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος), Αντιπρόεδρος του μη-κερδοσκοπικού πολιτιστικού σωματείου «ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ», αρωγό μέλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Επίτιμο μέλος, υποστηρικτής και χορηγός της “MEDASSET” (Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών), επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιπλοιάρχων, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ για μια τετραετία.

Στην Αθήνα

Mε τον Κώστα Μπακογιάννη εξελέγη ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Νικόλαος Μακρόπουλος, γιος του παλιού παράγοντα και προέδρου του Παναθηναϊκού, Αχιλλέα Μακρόπουλου και η Πόπη Δομάζου, κόρη του στρατηγού του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Δομάζου.

Αναλυτικά τα βιογραφικά τους:

Η Θεόπη (Πόπη) Δομάζου είναι δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφώνου. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη του Μίμη Δομάζου και της Ηούς Θεοδώρου. Διατηρεί ισχυρούς δεσμούς, λόγω καταγωγής, με του Ψυρρή.

Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και σπούδασε Γεωπονία & Αρχιτεκτονική Τοπίου. Αποφοίτησε από τη Δημοσιογραφική Σχολή ΑΝΤ1, στο ραδιόφωνο του οποίου εργάστηκε για 10 χρόνια. Ακολούθησε ο Action FM και σήμερα κάνει εκπομπή στον Hit 889. Ασχολείται με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου Δομάζος, με πολιτιστικά και αθλητικά θέματα, έχει παρουσιάσει μεγάλα γεγονότα όπως τα Special Olympics και έχει συνεργαστεί με δημοσιογράφους και πολιτικούς. Μιλάει Γαλλικά και Αγγλικά.


Ο Νικόλαος Μακρόπουλος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Μυήθηκε στον χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης από τον αείμνηστο δήμαρχο Αθηναίων Γ. Πλυτά. Το 1998 απόκτησε την Ευρώπη Ασφαλιστική. Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Πρόεδρος του Association of Lloyd’s Brokers Representatives in Greece, Αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.

Υπήρξε Μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, ΓΓ του Συνδέσμου Εκπροσώπων Ασφαλιστικών Εταιριών, Μέλος, Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Το 2018 έλαβε τη διάκριση του «Ηγέτη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς».

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και μεγάλωσε στα Γιάννενα απ’ όπου και ξεκίνησε η επαγγελματική του πορεία στον αθλητισμό. Αγωνίστηκε ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα αλλά και σε σπουδαίες ομάδες του εξωτερικού, με μεγαλύτερη επιτυχία τη κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου.

Μετά την επιτυχία λοιπόν του 2004 όπου η Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης, πιστεύει πως ήρθε η στιγμή να βοηθήσει κι αυτός στην προσπάθεια του Κώστα Μπακογιάννη να φτάσει την «Αθήνα ψηλά». Με επιχειρηματική δραστηριότητα πια στο κέντρο της Αθήνας, αναγνωρίζει τις δυνατότητες της όμορφης πόλης μας και θέλει να αξιοποιήσει τη δυναμική της ώστε να φτάσει ο δήμος στο επίπεδο που του αξίζει.