Εκλογές 2019: Τα ντέρμπι σε Δήμους και Περιφέρειες

Κάποιοι Δήμοι και Περιφέρειες κρίθηκαν από την πρώτη Κυριακή, υπάρχουν όμως και σκληρά ντέρμπι!

Εκλογές 2019: Τα ντέρμπι σε Δήμους και Περιφέρειες

Τριπλό ντέρμπι στο Αιγάλεω, με την ενσωμάτωση στο 47,73%, ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Μπίρμπας, προηγείται μόνο με 77 ψήφους του δεύτερου προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία, Ιωάννη Γκίκα, τον οποίο ακολουθεί ο ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ, Λάμπρος Σκλαβούνος, με 187 λιγότερους ψήφους

Εκλογές 2019: Δείτε όλα τα αποτελέσματα (Ευρωεκλογές, Δημοτικές, Περιφερειακές, Κοινοτικές)

Στον Βύρωνα ο νυν δήμαρχος, Γρηγόρης Κατωπόδης υπολείπεται 86ψήφων – στο 37,37% της ενσωμάτωσης – του προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία, Χρήστου Γώγου.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η καταμέτρηση στον Αλμυρό Βόλου καθώς σε ποσοστό ενσωμάτωσης 33,33% ο Ευάγγελος Χατζηκυριάκος και ο Δημήτριος Εσερίδης έχουν διαφορά μόνον 6 ψηφοδελτίων!

Κεφάλι μόλις με 18 ψήφους είχε με καταμετρημένο το 18% ο Στέργιος Φραστανλής στο δήμος Αμφίπολης (Σερρών) έναντι του νυν δημάρχου, Κωνσταντίνου Μελίτου.

Στη δυτική Αχαΐα, κυριολεκτικά καταμετρώνται ψήφο με ψήφο, καθώς η διαφορά ανάμεσα στους 2 υποψηφίους είναι μόλις 1 ψηφοδέλτιο, με καταμετρημένο μόλις το 10,67%.

Την ίδια ώρα στον δήμο Καλυμνίων, ο πρώτος απέχει μόνον 3 ψήφους από τον δεύτερο, με την ενσωμάτωση στο 30%.

Στον δήμο Καρπενησίου, όπου δεν αποκλείεται να βγει δήμαρχος από την α’ Κυριακή η καταμέτρηση θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς ο πρώτος υποψήφιος απέχει μόνο 10ψήφους από τον νυν δήμαρχο.

Στο νεοσύστατο δήμο Ληξουρίου η μάχη θα κριθεί στον πόντο καθώς οι 4 υποψήφιοι παρουσιάζουν μεταξύ τους πολύ μικρές διαφορές. Μεταξύ των δύο πρώτων η διαφορά υπολογίζεται – με καταμετρημένο το 37,5% – στις 26 ψήφους.

Στα μισά της καταμέτρησης, στο δήμο Σαμοθράκης, ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας προηγείται με μόλις 5 ψήφους από τον Νικόλαο Γαλατούμο.

Με 7 ψήφους διαφορά περνάει μπροστά ο Δημήτριος Ευσταθίου στον δήμο Σκοπέλου έναντι του Σταμάτιου Περίσση, με την ενσωμάτωση στο 58%.

Στήθος με στήθος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την ίδια στιγμή, η μάχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μοιάζει ακόμη αμφίρροπη, με την διαφορά ανάμεσα στον Παναγιώτη Νίκα και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να φτάνει τις 1.123 ψήφους.

ΠΗΓΗ: Ιn.gr