Ο Ρώσος πρέσβης μιλά για τις πιθανότητες ένοπλης σύγκρουσης στο Αιγαίο

«Δεν μπορώ να φανταστώ ένοπλη σύγκρουση στο Αιγαίο. Πρόκειται για δύο χώρες μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο Ρώσος πρέσβης μιλά για τις πιθανότητες ένοπλης σύγκρουσης στο Αιγαίο

Σε συνάντηση που είχε με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Μάσλοβ εξήρε την υπεύθυνη στάση που έδειξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά την πρόσφατη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνει μέσα στο 2018, έτος κατά το οποίο, όπως είπε, γιορτάζονται τα 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας.

Για τον αγωγό North Stream, επεσήμανε ότι για να προχωρήσει χρειάζονται ευρωπαϊκές εγγυήσεις και ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 από την Τουρκία, δεν στρέφεται με κανένα τρόπο κατά της χώρας μας.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν και το αν τέθηκε το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο κ. Μάσλοβ αρκέστηκε απλά να πει ότι δεν γνωρίζει το τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς δεν ήταν παρών ο ίδιος και δεν δημοσιοποιήθηκαν οι συζητήσεις.

Πηγή: Ναυτεμπορική