Μαρινάκης εφ όλης της ύλης στον Alpha: «Kολυμβητήριο με δικά μου χρήματα, πάνω απ όλα ο Ολυμπιακός»

Μεγάλη συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε  στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μίλησε για τον Ολυμπιακό, το Νοοr One  και τον Πειραιά

Μαρινάκης εφ όλης της ύλης στον  Alpha: «Kολυμβητήριο με δικά μου χρήματα, πάνω απ όλα ο Ολυμπιακός»

Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού σε μια σπάνια τηλεοπτική εμφάνισή του, αναφέρθηκε στην εμπλοκή του στην πολιτική και στα Μέσα Ενημέρωσης, απάντησε για τις δικαστικές περιπέτειες και το δήμο του Πειραιά, αλλά και για τη μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό.

Ορισμένα αποσπάσματα:

"Πιο πολύ απ όλα αγαπώ τον Ολυμπιακό. Ασχολούμαι πιο πολύ και από τη ναυτιλία, παρότι έχουμε απέναντι μας καλά μυαλά και δυνατές επιχειρήσεις, και θέλει πολύ δουλειά για να τους συναγωνισθείς. Τον Ολυμπιακό σκέφτομαι περισσότερο στην καθημερινότητά μου"

"Πρέπει να τους κερδίζεις όλους και τους διαιτητές και τους παράγοντες, αλλά δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Και δεν είχαμε την ίδια εύνοια από τη διαιτησία όπως ο ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και τον επόμενο χρόνο να είμαστε πιο δυνατοί για να πάρουμε το πρωτάθλημα"

"Δεν σκέφτομαι να αποχωρήσω από τον Ολυμπιακό. Θα είμαστε για πολλά χρόνια. Για να αποχωρήσεις, πρέπει να βρεθεί κάποιος για να διασφαλίσει το μέλλον. Είναι πιο δύσκολο να φύγεις παρά να έρθεις. Οταν νιώθεις υπεύθυνος και νιώθεις ένα πάθος για την ομάδα σου, θες ο επόμενος να διασφαλίσει νίκες, πρωταθλήματα και καλές πορείες. Στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος να είναι εκεί για να αγοράσει τον Ολυμπιακό ή να διασφαλίσει μία ακόμα καλύτερη πορεία στο μέλλον. Δεν βρίσκουμε ανθρώπους να βοηθήσουν τον Ερασιτέχνη. Και στο μπάσκετ οι Αγγελόπουλοι ξόδεψαν πολλά χρήματα

"Στον Ολυμπιακό το να σου ασκούν κριτική είναι καλό, γιατί διορθώνεις τα λάθη σου. Δεν σημαίνει ότι όταν ασκεί κάποιος κριτική είναι εχθρός σου ή πρέπει να τον τελειώσεις. Αυτό είναι μαφία".

"Φέτος η καλύτερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός. Κοιμήθηκε ο θεός στο ματς στον Πειραιά, με μεγάλες ευκαιρίες"

"Όταν παίρναμε τα πρωταθλήματα είχαμε το διπλάσιο, τριπλάσιο μπάτζετ από τις άλλες ομάδες, με εξαίρεση τα δυο πρώτα χρόνια που είχε μεγαλύτερο ο Παναθηναϊκός και είδατε που βρίσκεται"

"Ξοδέψαμε πολλά χρήματα και δεν βγάλαμε χρήματα από τις πωλήσεις παικτών, γιατί είχαμε υψηλό μπάτζετ. Και για την ΠΑΕ, ξεχρεώσαμε χρέη του ερασιτέχνη και ανεβάσαμε το μπάτζετ σε όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη"

"Από το 2010 έχω βάλει πάνω από 150 εκατομμύρια σε εγκαταστάσεις, ερασιτέχνη, χρέη και άλλα τόσα σε φόρους"

"Ανέλαβα τον Ολυμπιακό με 40 εκατομμύρια χρέη, όταν τον πήρε ο Κόκκαλης από τη λεγόμενη λαίλαπα Κοσκωτά, με τα μισά χρέη"

"Δεν είναι πλήγμα η αποχώρηση του Πέτρου Κόκκαλη, ότι κάναμε το καταφέραμε χωρίς αυτόν στον Δήμο"

"Θα κατασκευάσουμε μοντέρνο κολυμβητήριο με δικά μου χρήματα, αρκεί να μας δώσουν χώρο δίπλα στο Καραϊσκάκη ή στο ΣΕΦ"

"Το κυκλοφοριακό πρόβλημα δεν έχει σχέση με τον Δήμο, αλλά με την κυβέρνηση που καθυστερεί τα έργα του τραμ και του μετρό"

"Τα επόμενα χρόνια θα περπατάς στον Πειραιά και θα βλέπεις μια άλλη πόλη"

"Στον Πειραιά δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίες από επιχειρήσεις και από τον τουρισμό. Με προσωπικά μου χρήματα φτιάχτηκαν παιδικές χαρές, γυμναστήρια, πάρκα"

"Θα φέρω ένα παράδειγμα για το Noor one: Μία εφημερίδα επιλέγει με ποιους προμηθευτές θα συνεργαστεί. Μέσω τράπεζας στέλνει τα χρήματα για να προμηθευτεί χαρτί. Μετά από ένα-ενάμισι χρόνο η εταιρία που συνεργάζεται για το χαρτί, εμπλέκεται με μία υπόθεση ναρκωτικών. Τι σχέση έχει αυτό με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας; Από την εταιρία μας λοιπόν έγιναν δύο εμβάσματα κάτω στα Εμιράτα και αγοράσαμε πετρέλαια για τα πλοία μας, τα οποία παραδόθηκαν. Μετά από 15 μήνες ο ιδιοκτήτης αυτής της εταιρίας είχε εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση. Αυτά όλα έχουν ελεγχθεί από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς. Δεν υπάρχει το παραμικρό. Το όνομά μας δεν υπάρχει πουθενά. Υπάρχουν οι αμερικάνικες Αρχές και δεν μπλεκόμαστε πουθενά. Δεν θα φτάσουμε καν σε δίκη. Ήταν μία στημένη σκευωρία από συγκεκριμένους ανθρώπους για να φτιάξουν μία ατζέντα την οποία χρησιμοποιούν σήμερα. Έχω προσφύγει στα ευρωπαϊκά και ελληνικά δικαστήρια. Ο Μαρινάκης δεν φοβάται. Όσοι μας ενέπλεξαν θα δικαστούν»

"Τα στημένα παιχνίδια είναι μια πονεμένη ιστορία. Δεν έχω καμία σχέση και δικαιώθηκα σε όλα τα δικαστήρια"

"Ψήφισα Ποτάμι τις προηγούμενες εκλογές και στήριξα τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια"

"Δεν ζήτησα τίποτα από την κυβέρνηση, γιατί οι δουλειές μου δεν έχουν σχέση με το Δημόσιο"

"Oι εφημερίδες μου πρόσκεινται στο Κέντρο και την Αριστερά. Δέχθηκα πολλά παράπονα από τη Νέα Δημοκρατία"

"Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχω τυπικές σχέσεις, γνώριζα από τον πατέρα μου τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"

"Στο σκάφος μου δεν φιλοξένησα ποτέ τον Κυριάκο Μητσοτάκη"

"Ουδέποτε xρηματοδότησα τη Νέα Δημοκρατία"

"Όταν γράφουν τόσα fake news δεν σκέφτονται τα παιδιά μου; Μόνο για τα δικά του παιδιά έχει ευαισθησία ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Παππάς; Τα παιδιά μου είναι υπερήφανα για εμένα, όπως ήμουν κι εγώ για τον πατέρα μου"

"Ήταν αναγκαίο για τον τόπο να μη κλείσουν τα Νέα και το Βήμα"

"Συλλαβίζω για την ομάδα μου, τις μεγάλες επιτυχίες της"

"Ανοίγω το κανάλι, γιατί δεν υπάρχει αμιγώς ειδησεογραφικό κανάλι, κι εκεί θα δουλέψουν οι καλοί δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες μας"

"Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική"

"O κύριος Καλογρίτσας ήρθε στο γραφείο μου, ρωτήστε τον, δεν με διέψευσε"