Η Δύναμη αποχαιρετά τον Τσούι: Ο Πίτερ Μέιχιου πέθανε σε ηλικία 74 ετών

Ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός που υποδύθηκε την θρυλική φιγούρα του Τσιουμπάκα στις περίφημες ταινίες Star Wars, «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 74 ετών. 

Η Δύναμη αποχαιρετά τον Τσούι: Ο Πίτερ Μέιχιου πέθανε σε ηλικία 74 ετών

Η μέρα ξεκίνησε με μία διαταραχή στη Δύναμη. Ο Πίτερ Μέιχιου, ο ηθοποιός συνώνυμο του πιο ειλικρινούς, δυναμικού συντρόφου του γαλαξία των «Star Wars», πέθανε την Τρίτη 30 Απριλίου όπως ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες η οικογένειά του. Χάρη στην ερμηνεία του Μέιχιου, ο Τσιουμπάκα το «κινούμενο χαλί» (όπως κοροϊδευτικά αναφερόταν σ' αυτόν ο Χαν), απέκτησε ψυχή κι έγινε ο πιο ζόρικος αλλά ταυτόχρονα και πιο αφοσιωμένος κολλητός του γαλαξία. Αυτός που είχε πάντα μία θερμή αγκαλιά για τους συντρόφους του, ακόμα κι αν κανείς δεν καταλάβαινε τη γλώσσα του.

Η οικογένεια του Μέιχιου ανακοίνωσε μέσω twitter πως ο 74χρονος ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Βόρειο Τέξας την Τρίτη 30 Απριλίου. «Η οικογένεια του Πίτερ Μέιχιου, με βαθιά αγάπη και θλίψη, μοιράζεται με λύπη το γεγονός πως ο Πίτερ πέθανε. Μας άφησε το βράδυ της 30ης Απριλίου 2019 με την οικογένειά του στο πλευρό του στο σπίτι του στο Βόρειο Τέξας».

Ο Πίτερ Μέιχιου των 2 μέτρων και 21 εκατοστών, υποδύθηκε τον Τσιουμπάκα σε όλες τις ταινίες «Star Wars» από το 1977 («Μία Νέα Ελπίδα») μέχρι και το 2015 («Η Δύναμη Ξυπνάει»). Εξαιτίας προβλήμάτων στην υγεία του δεν επέστρεψε για τις ταινίες «Οι Τελευταίοι Τζεντάι» και «Solo: A Star Wars Story» αλλά κράτησε το ρόλο συμβούλου για την ερμηνεία και κινησιολογία του Τσιουμπάκα, εκπαιδεύοντας τον διάδοχό του Τζούνας Σουοτάμο.

Ο Χάρισον Φορντ, με τον οποίο δημιούργησαν μαζί ένα από τα πιο εμβληματικά ντουέτα της μεγάλης οθόνης, δήλωσε για την απώλεια του Μέιχιου:

«Ο Πίτερ Μέιχιου ήταν ένας καλοσυνάτος και ευγενικός άντρας, με αξιοπρέπή και τίμιο χαρακτήρα. Αυτά τα στοιχεία της προσωπικότητάς του, μαζί με την εξυπνάδα και τη χάρη του, πέρασαν στον Τσιουμπάκα. Ήμασταν σύντροφοι στο σινεμά και φίλοι στη ζωή για περισσότερα από 30 χρόνια και τον αγάπησα. Επένδυσε την ψυχή του στον χαρακτήρα και μετέδωσε χαρά στο κοινό των Star Wars.

Ο Τσιουμπάκα ήταν σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας των ταινιών που κάναμε μαζί. Γνώριζε πόσο σημαντικοί ήταν οι θαυμαστές της σειράς για τη συνεχιζόμενη επιτυχία της και τους ήταν πλήρως αφοσιωμένος. Εγώ και εκατομμύρια άλλοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Πίτερ και όλα όσα μας έδωσε. Η σκέψη μου βρίσκεται κοντά στην αγαπητή γυναίκα του Άντζι και τα παιδιά του. Ησύχασε, αγαπητέ μου φίλε...»

Αποχαιρετούμε τον αγαπητό Τσούι και τον ευχαριστούμε για τις περιπέτειες που μας χάρισε. Είμαστε σίγουροι πως ανέβηκε στο Μιλένιουμ Φάλκον, έβαλε μπρος και απλά έκανε το πέρασμα στο υπερ-διάστημα.

Πηγή: Cinemagazine