Στο εδώλιο σήμερα οι συλληφθέντες για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη προχθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στον χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Στο εδώλιο σήμερα οι συλληφθέντες για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη

Ειδικότερα, οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, θα δικαστούν στις 13:00, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Χθες, τα επτά άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενα μέχρι τη δίκη.

Δήμαρχος Καλαμάτας: “Παρεξήγησαν τις δηλώσεις μου”

Για παρεξήγηση των δηλώσεών του σχετικά με το έθιμο του σαϊτοπόλεμου μετά τον τραγικό χαμό του 53χρονου εικονολήπτη στην Καλαμάτα έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στον “Θέμα 104,6”.

«Τον Κώστα τον γνωρίζω πάνω από δέκα χρόνια, γνωρίζω και την οικογένειά του. Φανταστείτε πόσο έχω συγκλονιστεί. Δεν βλέπω με αδιαφορία αυτό το γεγονός. Έχω συγκλονιστεί», είπε απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε σχετικά με τη δήλωσή του μετά τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη, ότι το έθιμο του σαϊτοπόλεμου είναι στον DNA των κατοίκων.

Όπως είπε «το έθιμο αυτό έγινε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Είναι ένα έθιμο που γίνεται μετά την επανάσταση», επισημαίνοντας: «Μετά το θάνατο του Κώστα, δεν νομίζω ότι έχει μέλλον αυτός ο θεσμός αν δεν υπάρξει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν όροι διεξαγωγής του. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν νομίζω ότι μετά το θάνατο του Κώστα μπορεί να πάρει απόφαση».

Αναφερόμενος στα μέτρα ασφαλείας είπε ότι «είχαν ληφθεί τα περισσότερα μέτρα από κάθε άλλη φορά. Προφανώς θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι αυτό το βεγγαλικό θα μπορούσε να προκαλέσει αυτό το περιστατικό».

Αναφορικά με πιθανές ευθύνες ο Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «είναι σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία. Η δικαιοσύνη θα κρίνει. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες».

topontiki.gr