Ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του Ορέστη (pics & vid)

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τις έρευνες σε τρία σημεία μετά την παραδοχή του Ορέστη.

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του Ορέστη (pics & vid)

Νέες έρευνες έχουν ξεκινήσει μετά την παραδοχή του 35χρονου για τη διάπραξη επτά συνολικά δολοφονιών. Οι διωκτικές αρχές θα εξετάσουν τρία σημεία. Την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, το πεδίο βολής της Ορούντας και τη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Ο ύποπτος θα οδηγηθεί το Μεγάλο Σάββατο στο δικαστήριο όπου θα ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του.

Οι σημερινές έρευνες έχουν αποκτήσει ενδιαφέρον αφού μετά από αρκετές μέρες ανακρίσεων ο κατηγορούμενος έδωσε στους ανακριτές νέα στοιχεία. Τα στοιχεία θα κρίνουν πολλά ως προς τον εντοπισμό των θυμάτων του «Ορέστη». Ο 35χρονος στην ανάκρισή του ισχυρίστηκε ότι πρώτα έπνιξε τις τρεις γυναίκες (Μαρικάρ, μάνα και κόρη από τη Ρουμανία) και στη συνέχεια τις έβαλε σε βαλίτσα. Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον εάν τα όσα είπε επιβεβαιωθούν ή αν είναι ακόμα μια προσπάθειά του για «θολώσει τα νερά».

Στην περιοχή «Κόκκινη Λίμνη» βρέθηκαν σήμερα οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας ώστε να αρχίσουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των πτωμάτων της Μαρικάρ, καθώς και της μητέρας και της ανήλικης κόρης της με καταγωγή από τη Ρουμανία. Οι αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Λίβια Φλορεντίνα Μπουένα από την Ρουμανία και στην κόρη της, Ελένα Ναταλία Μπουένα, οι οποίες έχουν εξαφανιστεί από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Μαζί με τους ανακριτές ήταν και ο υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάιλος, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο για προληπτικούς λόγους.

Γύρω στις 11.30, οι ανακριτές αναχώρησαν από την Κόκκινη Λίμνη χωρίς να είναι σίγουρο αν οι έρευνες θα αρχίσουν σήμερα ή αύριο. Η αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα αναλύσεων που έγιναν στα ύδατα της λίμνης, που θα επιτρέψουν εάν θα εισέλθουν εντός της λίμνης. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η λίμνη είναι μολυσμένη μιας και είναι ουσιαστικά ο κρατήρας πρώην μεταλλείου της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ενώ επέστρεψαν και οι ανακριτές. Σύμφωνα με τον κ. Σιάιλο θα γίνουν έρευνες σήμερα με drone για σκιαγράφηση της Κόκκινης Λίμνης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι έρευνες θα γίνουν με ρομποτική κάμερα.

Χθες, ο 35χρονος ανέφερε στους ανακριτές το σημείο όπου πέταξε τα θύματα του. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν τα έχει θάψει σε αυτή την περιοχή ή αν τα έχει πετάξει εντός της λίμνης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την περιοχή των ερευνών, ο 35χρονος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς μεταφέρθηκε στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για υποδείξεις σκηνών σε σχέση με τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρα Γκράντζε, κόρης της δολοφονηθείσας Μαίρη Ρόουζ.

Το μεσημέρι θα καταδυθεί ο πρώτος δύτης στο βυθό της λίμνης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με σκοπό να ελέγξει βήμα βήμα κάποια κρίσιμα σημεία, όπου η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη ή η μορφολογία του βυθού παρουσίαζε ιδιαιτερότητες.