Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Η σύλληψη έγινε για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού. Με ένταλμα του ανακριτή οι χειροπέδες στον γνωστό δικηγόρο.

 

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το ένταλμα έδωσε ο ανακριτής, το οποίο έφτασε στην Αντιτρομοκρατική μιας και αυτή έχει αναλάβει την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί πήγαν τον 85χρονο δικηγόρο για φωτογραφίες και λήψη αποτυπωμάτων και την Παρασκευή (19.04.2019) θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως για το κύκλωμα των φυλακών είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες ακόμα δυο δικηγόροι.

O κ. Λυκουρέζος, μαζί με έναν ακόμη δικηγόρο, ήταν συνήγοροι υπεράσπισης του επίσης προφυλακισθέντος για την ίδια υπόθεση, δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου 65 ετών.

Ο κ. Λυκουρέζος και ο συνεργάτης του φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου -εγκλείστου επιχειρηματία για την υπόθεση Energa- δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης με την καταγγελλόμενη εμπλοκή του κ. Λυκουρέζου, είχε φέρει στο φως ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος (συνήγορος του Αρ. Φλώρου) κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.