Ερχονται αναλογικά διόδια και εισιτήρια λεωφορείων -Με πληρωμή βάση της διαδρομής

Τι αλλάζει και τι γίνεται με το τραμ.

Ερχονται αναλογικά διόδια και εισιτήρια λεωφορείων -Με πληρωμή βάση της διαδρομής

Τη θέσπιση αναλογικού εισιτηρίου και αναλογικών διοδίων η τιμή των οποίων θα συναρτάται με τη διαδρομή που διανύει ο επιβάτης ανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News24/7 ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι εκτός από την εφαρμογή των αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, το οποίο θα βασίζεται στην διανυόμενη απόσταση, θα εφαρμοστεί άλλη λογική και στη χρέωση των εισιτηρίων στα λεωφορεία. «Η κάθε διαδρομή θα περιλαμβάνει αναλογικό εισιτήριο, χρέωση ανάλογα με την μετακίνηση. Αν κάποιος δηλαδή διανύει 80 χλμ απόστασης ή 20χλμ ή 5χλμ να έχει την αντίστοιχη χρέωση» είπε ο Μεταφορών.

Παράλληλα εκατοντάδες καινούργια λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. «Τις επόμενες 10-15 μέρες θα βγει ο διαγωνισμός που αφορά 350 λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη και μεγαλύτερο αριθμό για την Αθήνα. Ο διαγωνισμός θα γίνει κεντρικά από το υπουργείο, θα περιλαμβάνει τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά».

Τι γίνεται με το τραμ

Για την επιστροφή του τραμ είπε ότι «γίνεται μελέτη από την ΕΥΔΑΠ για το υδραυλικό μέρος του αντιπλημμυρικού έργου, για το άνοιγμα του Ιλισσού, ένα τμήμα του θα ανοιχτεί πάλι, τα κλειστά ρέματα ανοίγουν πάλι, το τραμ θα πάει στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπάρχει και εναλλακτική λύση.

Πηγή: iefimerida.gr