Έτσι πήρε ο Σωκράτης Κόκκαλης το έργο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου, η πρότασή του και η εταιρεία που... νίκησε

Έτσι πήρε ο Σωκράτης Κόκκαλης το έργο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αν και θα χρειασθεί να περάσουν 15 ημέρες προκειμένου να γίνει γνωστό ποια εταιρεία θα αναλάβει οριστικά το έργο για την υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών στη Νέα Φιλαδέλφεια, όλα δείχνουν ότι αυτή θα είναι η εταιρεία Intrakat του Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport, ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε το έργο με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής.

Είχε να αντιμετωπίσει περίπου 30 εταιρείες, οι οποίες κατάθεσαν φάκελο αλλά κυρίως την εταιρεία «Ερμώνασσα», η οποία είχε καταθέσει προσφορά με έκπτωση ύψους 42%. Όλα έδειχναν ότι αυτή θα ήταν η νικήτρια στον μειοδοτικό διαγωνισμό αλλά τελικά η Intakat έκανε προσφορά με έκπτωση 45%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ερμώνασσα» είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Όπως αναφερόταν στο τέλος του Ιανουαρίου, στην απόφαση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, το έργο της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου ήταν προϋπολογισμού 14.274,193,55 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής:

«Έγκριση 1) του σχεδίου Διακήρυξης της ανοικτής διαδικασίας μέσω Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ) και των τευχών δημοπράτησης, 2) της διενέργειας διαγωνισμού του Διαγωνισμού μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ, 3) της δημοσίευσης της διακήρυξης στο ΚΗΜΔΗΣ, 4) του σχεδίου Περίληψης Διακήρυξης για δημοσίευση στον ελληνικό τύπο και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής για το έργο «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και συνοδά Έργα στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας», συνολικού προϋπολογισμού 14.274,193,55 € (πλέον ΦΠΑ 24%). (Δ/νση Τεχνικών έργων Κεντρικού Τομέα) 8. Εισήγηση παράτασης συνολικής και τμηματικών».