Σύλλογοι και άνθρωποι του αθλητισμού αποχαιρετούν τον Θανάση Γιαννακόπουλο

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε σε ηλικία 88 ετών την τελευταία του πνοή, το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου.

Σύλλογοι και άνθρωποι του αθλητισμού αποχαιρετούν τον Θανάση Γιαννακόπουλο

Φτωχότερος είναι ο ελληνικός αθλητισμός μετά το θάνατο του επί σειρά ετών προέδρου του Ερασιτέχνη και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάση Γιαννακόπουλο.

Μετά τα αδέρφια του Κώστα και Παύλο, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή στις 28/4 και 10/6 του 2018 αντίστοιχα, η οικογένεια έχασε και τον τρίτο αδερφό σε διάστημα λιγότερο του ενός έτους. Πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού, αλλά και Ομοσπονδίες εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με δύο φωτογραφίες θέλησε να αποχαιρετήσει τον θείο του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Στην πρώτη φαίνεται ο κ. Γιαννακόπουλος να χαιρετάει τον κόσμο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και από κάτω γράφει «καλό ταξίδι», ενώ στην επόμενη διακρίνονται τα τρία αδέρφια που πλέον έχουν «φύγει» από τη ζωή και αναγράφεται το μήνυμα «Παντού και πάντα μαζί».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και σύσσωμη η Παναθηναϊκή οικογένεια εκφράζουν την ανείπωτη θλίψη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην παναθηναϊκή ιδέα, έφυγε από κοντά μας την Τρίτη 19/3 σε ηλικία 88 ετών. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931 και από το 1992 μέχρι και σήμερα υπήρξε πιστός στρατιώτης δίνοντας πάντα το παρόν στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Α.Ο. και στο τμήμα βόλεϊ, προσφέροντας τα μέγιστα στον σύλλογο και συνολικά στον ελληνικό αθλητισμό.

Το σπουδαίο του έργο και η ανιδιοτελής αγάπη του για τον Παναθηναϊκό θα τον κρατήσουν για πάντα ζωντανό στο μυαλό και την καρδιά μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θανάση Γιαννακόπουλε».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Ο.

«Θρήνος για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο σπουδαίος παράγοντας, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα παναθηναϊκά ιδεώδη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο. Διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και αντιπρόεδρος στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχοντας τεράστια συνεισφορά στον Σύλλογο αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό. Το πάθος του και η αγάπη του για το «τριφύλλι» του έχουν χαρίσει ήδη μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της «πράσινης» ιστορίας. Καλό ταξίδι τεράστιε Θανάση Γιαννακόπουλε».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Η οικογένεια του Παναθηναϊκού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θρηνεί το χαμό ακόμη ενός επίλεκτου μέλους του, του Θανάση Γιαννακόπουλου. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια ενός σπουδαίου Παναθηναϊκού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προώθηση των ιδεών του συλλόγου μας.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος πρόσφερε -επί δεκαετίες- τα μέγιστα στο Τριφύλλι από όλες τις θέσεις. Από τον ΑΟ, του οποίου υπήρξε πρόεδρος επί σειρά ετών, την ΚΑΕ και την ΠΑΕ, ο Θανάσης έδινε πάντοτε το «παρών» στην πρώτη γραμμή της μάχης. Πάντα με στόχο να κρατάει στον υψηλότερο ιστό τη σημαία του Παναθηναϊκού.

Όπως και ο Παύλος, έτσι και ο Θανάσης, δεν πρόκειται να ξεχαστεί από τη μνήμη κανενός φίλου του Παναθηναϊκού αλλά και του ελληνικού αθλητισμού. Καλό ταξίδι στον πιο γνήσιο και πιστό στρατιώτη του Παναθηναϊκού".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

«Η Παναθηναϊκή Συμμαχία με μεγάλη συντριβή αποχαιρετά τον δικό μας άνθρωπο, τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η ψυχή του Παναθηναϊκού, την οποία ενσάρκωνε ο Θανάσης, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Τα θερμά συλλυπητήριά μας σε όλη την οικογένειά του. Ελπίζουμε κάθε νεώτερος παράγοντας του Παναθηναϊκού να έχει ως οδηγό του το πνεύμα του Παύλου και του Θανάση».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΚ

"Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. και ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή. Ένας άνθρωπος παθιασμένος με τον αθλητισμό, αγαπητός και στους φίλους αντιπάλων ομάδων, αφού τον χαρακτήριζαν ο αυθορμητισμός και η καλοσύνη. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της οικογενειακής ενασχόλησης με τα αθλητικά δρώμενα σε εποχές δύσκολες για τα σπορ στην Ελλάδα και ειδικά στο μπάσκετ είχαν ουσιαστική συνδρομή στην ανάπτυξή του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΑΚΕ

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο εκλιπών ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και από τους βασικούς συντελεστές των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ τις τελευταίες δεκαετίες. Μαζί με τους αείμνηστους αδελφούς του Παύλο και Κώστα δημιούργησαν τον Παναθηναϊκό που κατέκτησε τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, επίσης, ήταν μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως τον δικό μας άνθρωπο όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος έλεγε. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ξεχώριζε για τον βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα του. Ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και είχε μόνο φίλους στον χώρο του μπάσκετ. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος και την συμπαράσταση τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα παραστεί στην κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EUROLEAGUE

«Εκφράζουμε τη λύπη μας καθώς το άθλημα έχασε σήμερα έναν άνθρωπο που ήταν απαραίτητος στην δημιουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες ιστορίες στο σύγχρονο μπάσκετ, τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Για πολλές γενιές φιλάθλων του μπάσκετ, είναι αδύνατο να διαχωρίσουν την επιτυχία του Παναθηναϊκού από την αφοσίωση και την αγάπη που έδειξε η οικογένεια Γιαννακόπουλου στον σύλλογο. Ο Θανάσης ήταν εκεί, πάντοτε δίπλα με τον αδερφό του, Παύλο, ώστε να εξασφαλίσουν πως στο παρκέ θα έρχονταν επιτυχίες και κάπως έτσι έθεσαν νέα δεδομένα για να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κλαμπ. Θα λείψει πολύ στο μπάσκετ.

Ο θάνατός του έρχεται εννέα μήνες μετά από εκείνον του αδερφού του, του έτερου πατριάρχη του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της πιο επιτυχημένης πορείας που κατέγραψε ομάδα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μαζί, τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στα υψηλότερα επίπεδα της Euroleague, όπου παραμένει σήμερα υπό την ηγεσία του γιου του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΕ ΑΡΗΣ

"H KAE Περιστέρι Βίκος Cola θέλει να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παναθηναϊκού για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ενός μεγάλου παράγοντα, ενός αγνού ανθρώπου, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μπάσκετ και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι ασχολούμαστε με αυτό που ονομάζεται αθλητισμός. Καλό ταξίδι".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ SUPER LEAGUE

«H Super League εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της και τη συμπαράστασή της στην οικογένεια και τους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου, η προσφορά του οποίου στον ελληνικό αθλητισμό υπήρξε πολυετής και σημαντική».

MHNYMA ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

"Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους στους οικείους του και τη οικογένεια του Παναθηναϊκού. Η άδολη αγάπη του για τον σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε, αλλά και η τεράστια προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΕ ΑΕΚ

«Ο Μάκης Αγγελόπουλος και η ΑΕΚ BC συμμετέχουν στο βαρύ πένθος της οικογένειας του Παναθηναϊκού για το χαμό του μαχητή Θανάση Γιαννακόπουλου. Η απώλεια μεγάλη για τον αθλητισμό και την κοινωνία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΕ ΑΡΗΣ

"Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. O Θανάσης Γιαννακόπουλος και ο αδερφός του Παύλος, είχαν τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, καταφέρνοντας να κερδίσουν και το σεβασμό των αντιπάλων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΠΑΟΚ

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου. Το πάθος του και η αγνή αγάπη του για την ομάδα του, η ευγένεια και η προσφορά του, θα λείψουν όχι μόνο από τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και από την κοινωνία. Καλό Παράδεισο...".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΑΡΗΣ

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, με ανεξίτηλη προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και στον επιχειρηματικό βίο της χώρας μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

«Η ΠΑΕ Πανιώνιος ΓΣΣ εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου, τα θερμά της συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Η ΠΑΕ Ατρόμητος θα ήθελε να εκφράσει τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, ενός ανθρώπου με σπουδαία πορεία στο χώρου του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα. Άνθρωποι σαν τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο αποτελούν υποδείγματα όσους από εμάς ασχολούνται με τη διαχείριση αθλητικών οργανισμών.

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΟΥ ΖΗΣΗ

"Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. «Φεύγει» έχοντας τον σεβασμό όλων"

ΜΗΝΥΜΑ ΣΠΥΡΟΥ ΛΙΒΑΘΗΝΟΥ

«Ήσουν πάντα ένα πρότυπο για όλους εμάς τους νεότερους! Ήσουν πάντα δίπλα μας, να μας προσγειώνεις μετά από κάθε επιτυχία, να μας εμπνέεις μετά από κάθε δύσκολη στιγμή. Υπήρξες ένας δάσκαλος της ζωής, μα πάνω όλα ήσουν ένας αληθινός φίλος. Το ήθος και το χαμόγελό σου θα αποτελούν πάντα πυξίδα για το μέλλον μας! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές που μας χάρισες! Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Καλό ταξίδι Θανάση μου…».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΠ ΠΑΟΚ

«Ο Πρόεδρος Αντώνης Τσαλόπουλος και τα στελέχη του @PAOKVOLLEY εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, μαζί με τον αδερφό του Παύλο, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα της χώρας μας, τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο όσο και στον αθλητισμό, κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

"Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΣ 2017 και όλο το τμήμα Μπάσκετ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου για την αδόκητη απώλειά του. Ο Ελληνικός αθλητισμός και ο σύλλογος που υπηρέτησε τόσο πιστά, ο Παναθηναϊκός, έχασαν έναν μεγάλο παράγοντα που όμως αφήνει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη σε ήθος, προσφορά και αξίες..."