Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός άφησε την τελευταία του πνοή.

Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών την Τρίτη 19 Μαρτίου του 2019. Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από το απόγευμα της Τετάρτης 16/1, όταν είχε υποστεί καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο και διακομίσθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Εκεί οι γιατροί τον υπέβαλαν σε παρακέντηση για να αντιμετωπίσουν το ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, αλλά η κατάστασή του είχε επιβαρυνθεί λόγω και του προβλήματος στην καρδιά.

Την τελευταία εβδομάδα η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί.

Η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ αναφέρει:

«Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».

Ποιος ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος:

Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Μαζί με τον αδελφό του Παύλο σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική. Το 1960 ίδρυσε την εταιρία ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ με έδρα στη οδό Σωκράτους. Σταδιακά κατάφερε να εξασφαλίσει αντιπροσωπείες πολλών μεγάλων ξένων παραγωγών φαρμάκου (Roussel, Boots, Sigma Tau, Alcon, Merck, Jannsen και της ιαπωνικής Takeda), το 1971.

Ασχολήθηκε επίσης με το εμπόριο μπανάνας, το οποίο εκείνη την εποχή, κατά τη χούντα, ελεγχόταν αυστηρά από το κράτος.

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ήταν παθολογική. Παντού κοντά σε όποιο τμήμα έπαιζε, στο γήπεδο, στην εξέδρα.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ και μάλιστα ήταν μέλος της επιτροπής Κυπέλλου.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του Παύλου, Δημήτρη.

Aνέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τις επιτελικές θέσεις στην ΚΑΕ Παναθυηναϊκός, αλλά παρέμενε κοντά στην ομάδα με συχνότατη παρουσία στα παιχνίδια, ακόμα και τις προπονήσεις.