Τραγωδία στην Καλαμάτα: Η νεκρή μητέρα τεσσάρων παιδιών και η «μάχη» του ιδιοκτήτη με τις φλόγες

Συγκλονίζει  το πανελλήνιο η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Καλαμάτα το βράδυ του Σαββάτου (2/2) εκεί όπου τρεις γυναίκες βρήκαν φρικτό θάνατο έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στην ταβέρνα «Διόνυσος».

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Η νεκρή μητέρα τεσσάρων παιδιών και η «μάχη» του ιδιοκτήτη με τις φλόγες

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου (2/2) στην ταβέρνα «Διόνυσος» με τις πληροφορίες να λένε ότι η έκρηξη οφείλεται από σε φιάλη υγραερίου τη στιγμή που η σύζυγος του ιδιοκτήτη του μαγαζιού προσπαθούσε να την αλλάξει.

Οι φλόγες έφτασαν ακόμα και τα έξι μέτρα με τον ιδιοκτήτη να προσπαθεί να γκρεμίσει τον τοίχο για να βοηθήσει τις τρεις γυναίκες αφού βρισκόντουσαν στην κουζίνα του μαγαζιού. Οι φλόγες στην είσοδο της κουζίνας διέκοψαν την πρόσβαση στις γυναίκες που βρίσκονταν μέσα, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να πάρει μια βαριοπούλα και να προσπαθεί να ρίξει τους τοίχους προκειμένου να τις απεγκλωβίσει.

Από το πόρισμα της πυροσβεστικής προκύπτει ότι η σύζυγος του ιδιοκτήτη προσπάθησε να αλλάξει μπουκάλα υγραερίου την ώρα που όλες οι εστίες της κουζίνας ήταν αναμμένες. Η νέα φιάλη είχε διαρροή κι έτσι έγινε το τραγικό συμβάν.

Οι δυο γυναίκες ηλικίας 46 (μητέρα τεσσάρων παιδιών) και 53 δούλευαν στο μαγαζί ενώ η τρίτη ήταν η γυναίκα του ιδιοκτήτη ηλικίας 53 ετών. Το γεγονός ότι η 46χρονη είχε τέσσερα παιδιά κάνει ακόμα τραγικότερη την απώλειά της.

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας οδηγήθηκε και ο ιδιοκτήτης οποίος υπέστη εγκαύματα τη στιγμή που προσπαθούσε να γκρεμίσει τους τοίχους προκειμένου να φυγαδεύσει τους πελάτες και ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Στο νοσοκομείο βρίσκεται και μία κοπέλα η οποία εργαζόταν στο μαγαζί και διακομίσθηκε με ελαφρά εγκαύματα.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής είπε: «Όταν φτάσαμε εντοπίστηκαν στο κατάστημα μικροεστίες και βρέθηκαν τρεις γυναίκες στον χώρο της κουζίνας, χωρίς εμφανή σημάδια ζωής. Γίνονται ενέργειες από το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίες για τα αίτια της πυρκαγιάς»

Δείτε σε βίντεο την προσπάθεια των πυροσβεστών:

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καλαμάτας από το συμβάν, το οποίο σημειώθηκε βραδινή ώρα και η έκταση της τραγωδίας θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη εφόσον υπήρχε περισσότερος κόσμος στην ταβέρνα.