Μολότοφ για δεύτερη φορά στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέτυς Σκούφα

Για δεύτερη μέρα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

Μολότοφ για δεύτερη φορά στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέτυς Σκούφα

Επεισόδια σημειώθηκαν, για δεύτερη μέρα, έξω από το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέτυς Σκούφα.

Πορεία 600 και πλέον διαδηλωτών ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία της πόλης και κατευθύνθηκε προς το σπίτι της Μπέτυς Σκούφα για να διαμαρτυρηθεί για την σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, σύμφωνα με το kapa-news.

Εκεί τους περίμενε ισχυρότατη αστυνομική δύναμη. Μέλη της πορείας πέταξαν προς τους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ και αυτοί απάντησαν με χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Η ατμόσφαιρα στο σημείο και στη γύρω περιοχή είναι αποπνικτική λόγω των χημικών, ενώ κάποια δακρυγόνα πέσανε και μέσα στις αυλές των σπιτιών.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, η Αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κατερίνη, όταν διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς το σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα, επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό προκειμένου να παρεμποδίσουν τα σχέδια τους.

Κατά τις συμπλοκές που ακολούθησαν τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Η Αστυνομία προσήγαγε συνολικά έντεκα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα έξι, ενώ οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Πηγή: τοποντίκι.gr