Αντίδραση Καραμανλή για τις Πρέσπες

Πάγωσε την Πειραιώς η «βελούδινη» δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία σημειωτέων δεν έγινε on camera όπως θα επιθυμούσε η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίδραση Καραμανλή για τις Πρέσπες

Ο πρώην πρωθυπουργός με τη δήλωσή του, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις μεταξύ στελεχών της ΝΔ, αφού σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται σε ευθύνες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Επιπροσθέτως πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι δεν υπάρχει αναφορά στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, ούτε βέβαια γίνεται λόγος για «εθνικά επιζήμια» συμφωνία, κάτι που αποτελεί θέση της Νέας Δημοκρατίας για στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ειδικότερα δήλωσε:

«Όπως έχω ήδη επισημάνει, η κα Μπακογιάννη έχει περιγράψει με ακρίβεια την πολιτική της τότε Κυβέρνησης, που οδήγησε στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Απόφαση που προσέφερε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στη Χώρα μας, το οποίο δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την προκείμενη συμφωνία είναι ισχυρή και πλήρως τεκμηριωμένη. Ιδίως μάλιστα όταν η όλη διαπραγμάτευση έγινε υπό όρους αδικαιολόγητης βιασύνης και όταν, προφανώς, άλλοι είναι εκείνοι που επείγονται για την διευθέτηση του θέματος. Οπωσδήποτε όμως όχι η Ελλάδα.

Τέλος, όφειλε η Κυβέρνηση να σεβαστεί την ευαισθησία και να αφουγκραστεί τις εύλογες ανησυχίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και να διαμορφώσει με δική της πρωτοβουλία συνθήκες στοιχειώδους εθνικής συνεννόησης. Δεν είναι επιτρεπτό εθνικά θέματα τέτοιας σημασίας να οδηγούν σε οξύτητα που ευνοεί διχαστικό κλίμα.»

Πηγή: topontiki