Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Η διαδήλωση αμαυρώθηκε από εκτεταμένα επεισόδια (vid)

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που έγινε στο Σύνταγμα και σημαδεύτηκε από τα πολύ σοβαρά επεισόδια μερίδας διαδηλωτών με την αστυνομία. 

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Η διαδήλωση αμαυρώθηκε από εκτεταμένα επεισόδια (vid)

Περισσότεροι από 60.000 Έλληνες βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 20/01 στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το γαλανόλευκο χρώμα επικρατούσε σε κάθε γωνιά του κέντρου, εκεί όπου συλλογικότητες και απλοί πολίτες είχαν δώσει το ραντεβού τους από το πρωί της Κυριακής, προκειμένου να ξεκινήσουν προς την Βουλή στις 14:00 το μεσημέρι.

Η κατάσταση μύριζε πάντως... μπαρούτι από νωρίς, αφού άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έδιναν μάχες σώμα με σώμα με μερίδα διαδηλωτών που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο «μεγάλη Βρετανία».

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει, αφού όταν οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με σκοπό να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στην Βουλή, τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Όσο περνούσε η ώρα τα επεισόδια κορυφώνονταν, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες, καδρόνια,βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες και την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Τελικά, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ο κύριος όγκος των διαδηλωτών υποχώρησε από το Σύνταγμα και η διαδήλωση άρχισε σιγά - σιγά να σπάει.

Το σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας θυμίζει αντάρτικο πόλεων, αφού οι δρόμοι είναι γεμάτοι πέτρες και σπασμένα τζάμια από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία.