Αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών - Live εικόνα από το Σύνταγμα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος που πραγματοποιείται στις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ ήδη τα πρώτα πούλμαν με διαδηλωτές έχουν φτάσει στην Αθήνα.

Αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών - Live εικόνα από το Σύνταγμα

Τα λεωφορεία από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα συνοδεύονται από περιπολικά από τα διόδια Αφιδνών ως τον σταθμό του μετρό Κατεχάκη, ανά δέκα περίπου. Τα λεωφορεία από τη δυτική και νότια Ελλάδα συνοδεύονται από περιπολικά από τα διόδια της Μάνδρας και θα κατευθύνονται στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ. Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν τα ξημερώματα διαδηλωτές από την Κρήτη.

Live εικόνα από το Σύνταγμα: Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι αυτή τη φορά θα συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος σε σχέση με το συλλαλητήριο του περασμένου Φεβρουαρίου, καθώς αναμένουν την άφιξη πάνω από 3.000 πούλμαν από όλη την Ελλάδα για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της συμφωνίας. Τότε, τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν ξεπεράσει τις 140.000 σε έκταση 50.000 τ.μ. Οι διοργανωτές υποστήριζαν ότι οι πολίτες ήταν έως και δέκα φορές περισσότεροι.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι αυτή τη φορά θα συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος σε σχέση με το συλλαλητήριο του περασμένου Φεβρουαρίου, καθώς αναμένουν την άφιξη πάνω από 3.000 πούλμαν από όλη την Ελλάδα για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της συμφωνίας. Τότε, τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν ξεπεράσει τις 140.000 σε έκταση 50.000 τ.μ. Οι διοργανωτές υποστήριζαν ότι οι πολίτες ήταν έως και δέκα φορές περισσότεροι.

Πηγή:kathimerini