Λέσβος: Αποχή και συνθήματα κατά Γαβρόγλου στο ΓΕΛ Πέτρας

Σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές του ΓΕΛ Πέτρας για την έλλειψη καθηγητών. Η ανακοίνωση του 15μελούς. Τα συνθήματα κατά του υπουργού παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Λέσβος: Αποχή και συνθήματα κατά Γαβρόγλου στο ΓΕΛ Πέτρας

Για ακόμα μία χρονιά στο Γενικό Λύκειο αλλά και στο Γυμνάσιο της Πέτρας στη Λέσβο υπάρχει σοβαρή έλλειψη καθηγητών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να προχωρούν σε αποχή από τα μαθήματα ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς το Υπ. Παιδείας.

Πάνω από 10 χρόνια τα συγκεκριμένα σχολεία αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, καθώς καθηγητές σε βασικά μαθήματα (Πανελλαδικός εξεταζόμενα) αργούν αρκετούς μήνες να φτάσουν στο σχολείο.

Με συνθήματα κατά του υπουργού κ. Γαβρόγλου αλλά και με την απαίτηση να χαρακτηριστούν τα συγκεκριμένα σχολεία ως δυσπρόσιτα, συνεχίζουν για δεύτερη μέρα οι μαθητές την αποχή τους από τα μαθήματα.

«Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου και δεν υπάρχει καθηγητής σε Πανελλαδικός εξεταζόμενο μάθημα και το μόνο που ακούμε είναι δικαιολογίες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του 15μελούς συμβουλίου.

Το γεγονός πως τα σχολεία της Πέτρας απέχουν 60 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη , είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο αναπληρωτές καθηγητές δεν προτιμούν να διδάσκουν εκεί.

Δείτε το βίντεο του LesvosPost.com από τη χθεσινή αποχή των μαθητών: