Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα ανοίξουν λόγω καιρού και απεργίας

ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα ανοίξουν λόγω καιρού και απεργίας

Απεργία αλλά και… κακοκαιρία, δεν θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή των μαθημάτων σε πολλά σχολεία σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα προσχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ., με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».

Η ανακοίνωση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ:

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».

Κλειστά σχολεία σε πολλούς δήμους της δυτικής Μακεδονίας

Αν και έχουν περάσει αρκτετές ημέρες από την τελευταία σφοδρή χιονόπτωση, συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε πολλούς δήμους της δυτικής Μακεδονίας ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Το χιόνι στις αυλές και τις εισόδους πολλών σχολείων έχει γίνει πάγος, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Κοζάνης Αριστοτέλης Πουτακίδης δήλωσε στο ΑΠΕ ότι «το κύριο βάρος των ενεργειών του εργατοτεχνικού προσωπικού του δήμου από το Σάββατο έχει προσανατολιστεί στον καθαρισμό των εισόδων και των προαύλιων χώρων όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση γιατί σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται να σπάνε τον πάγο». Άλλοι δήμαρχοι αναφέρουν ότι με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν τις πρωινές ώρες υπάρχουν θέματα ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία από χωριά και ορεινές κοινότητες προς τα σχολεία της πόλης.

Έτσι για την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στην ΠΕ Κοζάνης τα σχολεία με απόφαση των δημάρχων Κοζάνης, Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Βοϊου θα παραμείνουν κλειστά. Επίσης στην ΠΕ Φλώρινας με αποφάσεις των δημάρχων Αμυνταίου και Πρεσπών τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 09:15, ενώ στην πόλη της Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά.

Στην ΠΕ Γρεβενών με απόφαση των δημάρχων Γρεβενών και Δεσκάτης οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν.

Τέλος στην ΠΕ Καστοριάς με απόφαση των δημάρχων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου τα σχολεία του νομού θα λειτουργήσουν στις 09:15 το πρωί.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στο νομό Λάρισας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ενημερώνει για τη λειτουργική κατάσταση των σχολικών μονάδων για τη Δευτέρα 14/1/2019.

Δήμος Ελασσόνας

Κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία Βερδικούσσας, Κρανέας, Καρυάς, Λιβαδίου και Λουτρού, για τη Δευτέρα 14/1/2019, λόγω μη λειτουργικότητας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της αποκατάστασης βλαβών.

Ανοικτές θα είναι οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας. Η προσέλευση όλων των μαθητών θα γίνει στις 09:00.

Δήμος Φαρσάλων

Κλειστά θα παραμείνουν το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σταυρού καθώς και το Νηπιαγωγείο Ερέτριας, για τη Δευτέρα 14/1/2019, λόγω μη λειτουργικότητας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της αποκατάστασης βλαβών.

Ανοικτές θα είναι οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Φαρσάλων. Η προσέλευση όλων των μαθητών θα γίνει κανονικά.

Τέλος, ανοικτές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Λάρισας, Τεμπών, Κιλελέρ, Αγιάς και Τυρνάβου.

Πέλλα

Οι σχολικές μονάδες του Δήμου Αλμωπίας δεν θα λειτουργήσουν λόγω παγετού.

Οι σχολικές μονάδες των υπόλοιπων δήμων ( Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας ) θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από αυτές του ορεινού όγκου της Έδεσσας καθώς και του οικισμού της Αγίας Φωτεινής των οποίων η έναρξη λειτουργίας θα γίνει μια ώρα αργότερα ( 9.00 ).

Φλώρινα

Σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους τη Δευτέρα μία ώρα αργότερα λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Τρίκαλα

Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του, θα είναι ανοικτά τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019.

Επίσης ανοικτοί θα είναι οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και τα ΚΔΑΠ.

Ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 14/01/2019, θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μετεώρων, εκτός από το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της Ασπροκκλησιάς και της Παναγίας. Η έναρξη των μαθημάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα γίνει μία ώρα αργότερα, στις 09:15, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Πηγή: newsbomb.gr