Σιβηρία: Τουλάχιστον 53 νεκροί από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο

Υπό κράτηση έχει τεθεί ο επικεφαλής της εταιρείας, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για την άμεση έναρξη έρευνας.

Σιβηρία: Τουλάχιστον 53 νεκροί από την πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο

Τουλάχιστον 53 είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, από τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εμπορικό κέντρο, στο Κεμέροβο της Σιβηρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η φωτιά στο εμπορικό κέντρο, το οποίο που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ καθώς και πολλά καταστήματα, ξεκίνησε από την κινηματογραφική αίθουσα, μέσα στην οποίο βρέθηκαν τα περισσότερα θύματα, και επεκτάθηκε στους υπόλοιπους χώρους.

Υπό κράτηση έχει τεθεί ο επικεφαλής της εταιρείας που διαχειριζόταν το εμπορικό κέντρο, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για την άμεση έναρξη έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται τον κυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο, οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν 1 εκατομμύριο ρούβλια ως αποζημίωση (περίπου 14.160 ευρώ).

Πηγή: naftemporiki.gr