Στην Ευελπίδων ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος Μυλωνάς

Πέρασε την πόρτα του ανακριτή ο Ριχάρδος, άλλα τέσσερα άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέα!

Στην Ευελπίδων ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος Μυλωνάς

Ένας - ένας περνούν την πόρτα του ανακριτή οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Οι απολογίες συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή με την κατάθεση του φερόμενου ως αρχηγού της συμμορίας, Ριχάρδου Μυλώνα ο οποίος κατά τις πρωινές ώρες οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων

Μέχρι στιγμής, πέντε άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού κρίθηκαν προφυλακιστέα ενώ, άλλοι δώδεκα αφέθηκαν με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μεταξύ των κατηγορουμένων που πήραν το δρόμο της φυλακής είναι και ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, υπήκοος Τουρκίας συριακής καταγωγής, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του υποστήριξε ότι είχε πλήρη άγνοια και ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και o ξάδελφος του πρώτου ο οποίος κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και ότι ήταν και εκείνος νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο άτομα που είχαν τον ρόλο του «γυρολόγου» και του συνοδού του χρυσού, από την Ελλάδα στην Τουρκία, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε και ένας 39χρονος κινεζικής καταγωγής που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο κέντρο της Αθήνας.

Νέα τροπή στην υπόθεση έδωσε η αίτηση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδρου Μυλωνά για κατ’αντιπαράσταση εξέταση με το Σύρο συγκατηγορούμενό του.

Πηγή:topontiki.gr