Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι - Συνεχίζονται οι απολογίες

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων στη γνωστή υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Προφυλακίστηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι - Συνεχίζονται οι απολογίες

Το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων 18 κατηγορούμενοι.

Η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την Παρασκευής με τέσσερις εκ των 16 που απολογήθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι άλλοι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο φερόμενος ως συναρχηγός του κυκλώματος, Τούρκος υπήκοος συριακής καταγωγής. Στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ, εκτιμώντας ρολόγια.

Αφού αρνήθηκε την εμπλοκή του στο κύκλωμα υποστήριξε -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή.

Προφυλακιστέος κρίθηκε, επίσης, ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος και ξάδελφος του πρώτου. Ο ίδιος κατέθεσε ότι βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα υποστηρίζοντας και εκείνος ότι ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστήματος της αλυσίδας.

Τέλος, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο που είχαν τον ρόλο του «γυρολόγου» και του συνοδού του χρυσού, από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Πηγή: topontiki

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας