Πέθανε η Δρ. Ρουθ, ο άνθρωπος που έμαθε τα πάντα γύρω από το σεξ στους Αμερικανούς

Η διάσημη σεξολόγος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 χρονών

Πέθανε η Δρ. Ρουθ, ο άνθρωπος που έμαθε τα πάντα γύρω από το σεξ στους Αμερικανούς

Πέθανε σε ηλικία 96 χρονών, η διάσημη τηλεοπτική σεξολόγος Δρ. Ρουθ Γουεστχάιμερ.

Η Δρ. Ρουθ πέθανε την Παρασκευή στο σπίτι της στο Μανχάταν, σύμφωνα με πληροφορίες της Washington Post. Υπήρξε μεγάλη φιγούρα της ποπ κουλτούρας, καθώς ενθάρρυνε τους Αμερικανούς να κάνουν σεξ συχνά, με ασφάλεια αλλά και φαντασία. Η Δρ Ρουθ ανέφερε πως έμαθε για πρώτη φορά για το σεξ όταν ήταν 10 ετών, όταν βρήκε σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι το «εγχειρίδιο γάμου» των γονιών της.

Όσα διάβασε σε εκείνες τις σελίδες την οδήγησαν χρόνια μετά σε μια καριέρα που περιλάμβανε διεθνή φήμη, βιβλία, εκπαιδευτικά βίντεο, διαλέξεις, μια ραδιοφωνική εκπομπή, αμέτρητες εμφανίσεις στην τηλεόραση, μια στήλη σε εφημερίδες, ακόμη και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το Good Sex.

Έγινε παγκοσμίως γνωστή με το μικρό της όνομα, Δρ Ρουθ, ήταν πάντα ευδιάθετη και κήρυττε τη χαρά του καλού σεξ.

Ποια ήταν η σεξολόγος Δρ. Ρουθ Γουεστχάιμερ

Στην αυτοβιογραφία της, το βιβλίο «All in a lifetime» που κυκλοφόρησε το 2001, έγραφε ότι όταν δύο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι, η πρώτη εμπειρία «μπορεί να είναι πολύ ευχάριστη». Καθώς υποστήριζε με θέρμη την αντισύλληψη, στο ίδιο βιβλίο επέκρινε τον εαυτό της επειδή εκείνες τις πρώτες φορές δεν πήρε μέτρα προφύλαξης.

Όπως αποκάλυψε, πρώτη φορά έκανε σεξ στα 17 της, στον αχυρώνα ενός κιμπούτς. Ωστόσο απέφυγε να αποκαλύψει ποιος ήταν ο σύντροφός της, επειδή διατήρησε φιλικές σχέσεις μαζί του αλλά και τη σύζυγό του. Η ίδια ήταν παιδί εκτός γάμου. Η μητέρα της εργαζόταν ως οικονόμος στην οικογένεια του πατέρα της στη Φρανκφούρτη, όταν έμεινε έγκυος. Το νεαρό ζευγάρι παντρεύτηκε στη συνέχεια και το παιδί τους, η Καρόλα Ρουθ Ζίγκελ, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1928.

Η Ρουθ ήταν 10 ετών όταν οι Ναζί πήραν τον πατέρα της από το σπίτι τους στη Φρανκφούρτη. Έξι εβδομάδες αργότερα, η μητέρα της την έστειλε σε ένα ορφανοτροφείο στην Ελβετία. Το 1941 σταμάτησε να λαμβάνει γράμματα από τους γονείς της και αργότερα έμαθε ότι είχαν σκοτωθεί στο Ολοκαύτωμα. Στα 16 της μετανάστευσε στην τότε Παλαιστίνη και εντάχθηκε στη Χαγκάνα, μια εβραϊκή παραστρατιωτική οργάνωση. «Έμαθα να συναρμολογώ ένα όπλο στο σκοτάδι και εκπαιδεύτηκα ως ελεύθερη σκοπεύτρια, ώστε να μπορώ να πετυχαίνω το κέντρο του στόχου κάθε φορά», έγραψε σε ένα άρθρο γνώμης το 2010 στην εφημερίδα New York Times.

Παντρεύτηκε έναν Ισραηλινό στρατιώτη, μετακόμισαν στο Παρίσι και εκεί σπούδασε. Στη συνέχεια χώρισαν και εκείνη έφυγε για τη Νέα Υόρκη, παντρεύτηκε ξανά, απέκτησε μια κόρη και συνέχισε τις σπουδές της. Μετά και το δεύτερο διαζύγιο, παντρεύτηκε τον Μάνφρεντ Γουεστχάιμερ, έναν μηχανικό με τον οποίο γνωρίστηκαν το 1961, απέκτησαν έναν γιο και έζησαν μαζί μέχρι τον θάνατο του Μάνφρεντ, το 1997.

Αφού απέκτησε διδακτορικό στον τομέα της εκπαίδευσης, η Γουεστχάιμερ ξεκίνησε να εργάζεται στην Planned Parenthood και τράβηξε την προσοχή ενός ραδιοφωνικού σταθμού με τις διαλέξεις της για την αντισύλληψη. Έτσι γεννήθηκε μια εβδομαδιαία, 15λεπτή, μεταμεσονύκτια εκπομπή, η Sexually Speaking, όπου δεχόταν ερωτήσεις από τους ακροατές και έδινε συμβουλές για όλα: τα προφυλακτικά, τον οργασμό, τη σεξουαλική δυσλειτουργία, θέματα πολύ ευαίσθητα εκείνη την εποχή. Πολύ γρήγορα απέκτησε πιστούς ακροατές, χάρη στην εμπειρία της αλλά και, όπως έλεγε η ίδια, στη φωνή και την προφορά της που της προσέδιδε αξιοπιστία.

Ήταν τακτική καλεσμένη σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, μέχρι που απέκτησε το δικό της σόου. «Είμαι μια Εβραία μητέρα. Μια Εβραία μητέρα που μιλάει απερίφραστα», είχε δηλώσει κάποτε στο περιοδικό People. Εκτός από την αυτοβιογραφία της, έγραψε σχεδόν 40 βιβλία, όπως τα «Σεξ για αρχάριους», «Το σεξ μετά τα 50» και «Η Εγκυκλοπαίδεια του σεξ».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110