Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν αύριο Τρίτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα αναμένονται αύριο Τρίτη (21/5), στο κέντρο της Αθήνας.

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν αύριο Τρίτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα αναμένονται αύριο Τρίτη (21/5), στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Οικονομικών, στις 11:00 πμ. στο πλαίσιο της νέας 24ωρης πανυπαλληλικής απεργιακής κινητοποίησης που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Πάντως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Λεωφορεία και Τραμ) θα κινηθούν κανονικά αύριο Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Με την πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, η οποία θα συμπίπτει χρονικά με τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων της ελληνικής Pisa στις 22 Μαΐου, εκφράζει την αντίθεσή της η ΟΛΜΕ.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 21 Μαΐου «ενάντια στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν». Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί τα εξής:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός
Επαναφορά των Δώρων
Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
Στελέχωση άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών

ΠΗΓΗ: CNN