Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε την μητρότητα χωρίς διακρίσεις»

Την καθιερωμένη του ανασκόπηση έκανε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: «Στηρίζουμε την μητρότητα χωρίς διακρίσεις»

Τις πολιτικές στήριξης της μητρότητας από την κυβέρνηση τόνισε στην καθιερωμένη του ανασκόπηση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «στηρίζουμε την μητρότητα χωρίς διακρίσεις».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ που άνοιξε για τις αιτήσεις χορήγησης του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες.

Μία επέκταση της στήριξης της μητρότητας, που όπως λέει «την οφείλαμε και που πια έρχεται να διορθώσει μία αδικία, αφού πλέον δεν χωρίζουμε τις οικογένειες και τη μητρότητα σε διαφορετικές ταχύτητες».

«Για πρώτη φορά λοιπόν ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες θα λάβουν, καθαρά στο χέρι -αφαιρώντας φόρους και εισφορές- περίπου 8.754 ευρώ για 9 μήνες, δηλαδή περίπου 1000 ευρώ το μήνα -δηλαδή, 6.354 καθαρός βασικός μισθός για 9 μήνες συν 2.400 το αυξημένο πια επίδομα γέννας για το πρώτο παιδί».

«Το ποσό ανεβαίνει στα 9.054 αν πρόκειται για δεύτερο παιδί, 9.354 για τρίτο, και 9.854 για το τέταρτο».

Η αναβάθμιση της Standard and Poors επιβεβαίωση της δυναμικής της ελληνικής οικονομίας

Εκτός από τις πολιτικές στήριξης της μητρότητας όμως, ειδική αναφορά έκανε και στην νέα αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poors, η οποία «επιβεβαιώνει, όπως λέει η ανακοίνωση της S&P, τη δυναμική πορεία της οικονομίας μας και την καλύτερη απόδοσή της από την υπόλοιπη Ευρώπη».

Παραδέχθηκε, δε, πως η αναβάθμιση αυτή που αποτυπώνει την θετική πορεία της οικονομίας δεν διαφαίνεται σε όλη την κοινωνία καθώς, όπως εξηγεί «ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων».

«Είναι ακριβώς χάρη σε αυτήν που μπορούμε να κάνουμε τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ώστε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά. Και πρέπει να συνεχίσει να τρέχει ταχύτερα από την ευρωπαϊκή οικονομία διότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μειώσουμε την απόσταση που χωρίζει τα ελληνικά εισοδήματα από τα ευρωπαϊκά» αναλύει.

«Πρεμιέρα» από αύριο για το «καλάθι των Νονών»

Στην προσπάθεια στήριξης του ελληνικού νοικοκυριού και αντιμετώπισης της ακρίβειας, σημείωσε πως θα τεθούν σε ισχύ τα δυο εορταστικά καλάθια.

«Από αύριο λοιπόν έως τις 4 Μαΐου θα υπάρχει το «Καλάθι των Νονών» με 12 κατηγορίες προϊόντων, λαμπάδες και παιχνίδια, ενώ από την προσεχή Τετάρτη έως και το Μεγάλο Σάββατο θα είναι σε ισχύ το «Καλάθι του Πάσχα».

Δυναμική εκκίνηση για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο έντονο ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» το οποίο στόχο έχει να «βγουν στην αγορά» περίπου 12.500 κενές οικίες και διαμερίσματα ιδιωτών μετά την ανακαίνιση ή την επισκευή τους.

«Το «Ανακαινίζω - Νοικιάζω» είναι ένα ακόμη «όπλο» στη μάχη για να πέσουν οι τιμές των ενοικίων, καθώς όσοι κάνουν χρήση του προγράμματος υποχρεούνται να διαθέσουν το ακίνητό τους για τουλάχιστον τρία χρόνια σε ιδιώτη» προσθέτει.

Πηγή: cnn.gr