«Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ»

Τι δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος

«Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ»

Το Ιράν δεν έχει σχέδια να προχωρήσει άμεσα σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters, λίγες ώρες αφού πηγές ανέφεραν ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ιρανικού εδάφους.

«Η ξένη πηγή του συμβάντος δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν έχουμε δεχθεί καμία εξωτερική επίθεση και η συζήτηση τείνει περισσότερο στη διείσδυση παρά στην επίθεση», επεσήμανε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Νωρίτερα, το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε πως δεν αναφέρθηκε «καμιά μείζων ζημιά» έπειτα από τις εκρήξεις που ακούστηκαν τα ξημερώματα.

«Μετά την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας», δεν αναφέρθηκε «καμιά ζημιά ή έκρηξη μεγάλης κλίμακας», σύμφωνα με το πρακτορείο, που βασίζεται σε πληροφορίες δημοσιογράφων του.

Παράλληλα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim διαβεβαίωσε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, είναι «απόλυτα ασφαλείς», εν μέσω πληροφοριών για «ισχυρές εκρήξεις» στην περιοχή αυτή.

«Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης περί συμβάντος στις εγκαταστάσεις αυτές είναι λαθεμένες», πρόσθεσε το πρακτορείο, επικαλούμενο «αξιόπιστες πηγές» του.

Ισραηλινός αξιωματούχος: Η επίθεση δείχνει πως το Ισραήλ έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει στο Ιράν

Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στην Washington Post την Παρασκευή ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εντός του Ιράν ως αντίποινα για το μπαράζ περίπου 350 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν που εκτοξεύτηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο έδαφός του.

Ο αξιωματούχος είπε ότι το χτύπημα «στόχευε να δώσει σήμα στο Ιράν ότι το Ισραήλ είχε την ικανότητα να χτυπήσει μέσα στη χώρα», ανέφερε η Washington Post.

Δεν είναι σαφές τι ζημιά προκάλεσε η επίθεση, προσθέτει το δημοσίευμα.

Πηγή: cnn.gr