Ιεράπετρα: Μία σύλληψη για την πυρκαγιά

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη για την πυρκαγιά στην Ιεράπετρα

Ιεράπετρα: Μία σύλληψη για την πυρκαγιά

Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα, 7 Απριλίου 2024, ως υπαίτιος για την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί 6 Απριλίου 2024, στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου Κρήτης.

Η σύλληψη του ημεδαπού έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κλιμακίου Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Κ.Α.Ε.Ε.) .

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου. Εν τω μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται από σήμερα και μέχρι την Τρίτη 9 Απριλίου 2024, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας λόγω των προβλέψεων για ισχυρούς ανέμους έντασης 7 και 8 Μποφόρ.

Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ η αστυνομία προχωρά σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις.

Επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν σε ετοιμότητα εθελοντικές ομάδες οι οποίες πραγματοποιούν περιπολίες, τις υδροφόρες καθώς και μηχανήματα έργου αν χρειαστούν. Xθες σε όλη τη χώρα από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Πηγή: ertnews.gr