Πέθανε ο σημαντικός Έλληνας παραγωγός Γιώργος Καραγιάννης

Υπήρξε το πρόσωπο - κλειδί πίσω από δεκάδες διάσημες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Πέθανε ο σημαντικός Έλληνας παραγωγός Γιώργος Καραγιάννης

Φτωχότερο το τοπίο του ελληνικού σινεμά και της τηλεόρασης από σήμερα, καθώς έφυγε από ζωή ένας από τους σημαντικότερους παραγωγούς στην ιστορία του χώρου, ο Γιώργος Καραγιάννης. Η είδηση της απώλειάς του έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της εκπομπής "Πρωινό" του ΑΝΤ1.

Ο Καραγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη, όπου η πλατεία Φιλικών μετονομάστηκε προς τιμήν του, με καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του ήταν από τα Δαρδανέλια και η μητέρα του από τη Σμύρνη. Η πορεία του Καραγιάννη ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80, τη χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας, με τον παραγωγό να κυκλοφορεί ταινίες όπως "Τα Τσακάλια" (Γιάννης Δαλιανίδης, 1981), "Καμικάζι Αγάπη μου" (Γιάννης Διαλιανίδης, 1983), "Ο Ροζ Γάτος" (Γιάννης Χαρτοματζίδης, 1985) και "Κλασική Περίπτωση Βλάβης" (Τάκης Βουγιουκλάκης, 1987). Λαϊκές κωμωδίες, δηλαδή, οι οποίες εκτός του ότι αγαπήθηκαν από το κοινό και άφησαν στίγμα στην ελληνική ποπ κουλτούρα, βοήθησαν στο να γίνουν δημοφιλείς ηθοποιοί σαν τους Σωτήρη Μουστάκα, Στάθη Ψάλτη, Καίτη Φίνου και Σταμάτη Γαρδέλη.

Από τις ενασχολήσεις του Καραγιάννη δεν έλειψε η τηλεόραση, καθώς υπήρξε ο δημιουργός των θρυλικών στούντιο ΚΑΠΑ. Εκεί όπου γυρίστηκαν διάσημες σειρές όπως τα "Της Ελλάδος τα Παιδιά", "Το Τρίτο Στεφάνι" και "Οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή". Τα ηνία της εταιρείας κρατά ο Γιάννης, γιος του παραγωγού.

Πηγή: athinorama.gr