HΠΑ: Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες στη Νεβάδα

Τρεις αστυνομικοί στη Βόρεια Νεβάδα πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν την Παρασκευή 29/3.

HΠΑ: Ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες στη Νεβάδα

Τρεις αστυνομικοί στη Βόρεια Νεβάδα πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν την Παρασκευή, μετά από έναν έλεγχο της κυκλοφορίας στην περιοχή του Ρίνο που γρήγορα εξελίχθηκε σε επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των αστυνομικών και του υπόπτου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο Chris Crawforth, αρχηγός της αστυνομίας στην κοντινή πόλη Σπαρκς, δήλωσε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου ότι οι τραυματίες αστυνομικοί, δύο αστυνομικοί του Σπαρκς και ένας βοηθός σερίφη της κομητείας Γουάσο, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες για τα τραύματά τους και πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η βίαιη αντιπαράθεση έληξε γύρω στις 10:30 μ.μ. της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν τον ύποπτο νεκρό μέσα στο σπίτι ενός αγνώστου, όπου είχε κρυφτεί, δήλωσε ο Κρόφορντ. Το όνομα του υπόπτου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με έναν τροχονομικό έλεγχο περίπου εννέα ώρες νωρίτερα. Όταν ο αστυνομικός του Σπαρκς πλησίασε το όχημα, ο οδηγός έβγαλε ένα πιστόλι και πυροβόλησε μέσα από το παράθυρο, είπε ο Κρόφορντ, χτυπώντας τον αστυνομικό στον ώμο.

Ο οδηγός τράπηκε σε φυγή, αλλά τράκαρε το όχημα και στη συνέχεια έφυγε πεζός, οδηγώντας αστυνομικούς τριών υπηρεσιών σε μια προαστιακή γειτονιά μερικά χιλιόμετρα ανατολικά του Ρίνο.

Η αστυνομία έκλεισε τους κοντινούς δρόμους, εκκένωσε τα σπίτια και είπε στους υπόλοιπους κατοίκους να προφυλαχθούν σε μια περίμετρο τεσσάρων τετραγωνικών τετραγώνων της γειτονιάς.

Πηγή: ertnews.gr